Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σοφρίτο


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo apapsa apapsa

Κλασσικό πιάτο από την Κέρκυρα, για γερά στομάχια γιατί περιέχει πολύ σκόρδο. Ως εκ τούτου είναι και πολύ νόστιμο.

Ετικέτες:Κέρκυρα, σκορδάτο, μαϊντανός Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 φέτες κιλότο μοχαρίσιο.
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αρκετό ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λίγο δεντρολίβανο
  • Αλεύρι (για να αλευρώσουμε το κρέας)

Αλευρώνουμε το κρέας. Το τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσει, όχι περισσότερο. Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα.

 

Στο τηγάνι, αλλά με νέο λάδι, τσιγαρίζουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι (να μην το πιεί όλο).

 

Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.

 

Στο τέλος προσθέτουμε το δεντρολίβανο.

 

Σχόλια

User Photo imihanet imihanet
2009-06-04 21:33:28
Συμβουλή που μου την είπε Κερκυραίος φίλος: Το μοσχαράκι που θα βάλεις, πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητος και καλά σητεμένο. Με το ξίδι, έτσι κι αλλιώς σκληραίνει το κρέας, οπότε το "σώνεις" αν έχεις καλό κρέας. Τι φαγητό ταιριάζει τέλεια με ένα ωραίο αχνιστό άσπρο πιλαφάκι! Enjoy!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-05-30 19:41:37
Μου αρέσει πάρα πολύ το Σοφρίτο. Και η συνταγή δοκιμασμένη!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.