Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σουφλέ σπανάκι


12
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Διάβασα το σουφλέ της lianna και μου το θύμισε
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό σπανάκι
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊδανό
100 γρ. ρεγκάτο
100 γρ. γκούντα
100 γρ. φέτα
1 κρέμα γάλακτος light
1/2 ποτήρι γάλα
πιπέρι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματάμε το σπανάκι. Τρίβουμε τα τυριά μας και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊδανό.
Ανακατεύουμε τον άνηθο και τον μαϊδανό με το σπανάκι και το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή ταψάκι έτσι ώστε το ύψος του να είναι 2-3 εκατοστά. Ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά, πιπέρι και ανακατεύουμε να σκορπίσουν παντού. Αλάτι δεν βάζω γιατί έχουν αρκετό τα τυριά.
Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και το μισό ποτήρι γάλα και ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo mima mima
2010-01-14 11:41:09
Ανάλογα με την ποικιλία του. Το μακρύ σπανάκι το κόβω στη μέση. Το κοντό το αφήνω ολόκληρο. Πιο μικρά κομμάτια δεν μου αρέσει γιατί λιώνει. Αν βαριέσαι την διαδικασία μπορείς να πάρεις και κατεψυγμένο, μόνο που θέλει λιγότερο ψήσιμο.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-14 11:12:23
Σούπερ η συνταγούλα σου mima μου! Το σπανάκι το ζεματάμε ολόκληρο ή το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια; Όλα τα σκουφάκια δικά σου.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.