Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σουφλέ με σπανάκι και μανιτάρια


14
0


Μερίδες: 9
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo apapsa apapsa
Βρήκα αυτή την συνταγή σε ένα σάιτ και μου άρεσε πολύ η ευκολία της. Χρειάστηκε να αλλάξω κάποια υλικά, γιατί κανονικά ήταν για vegans (αντί για τυρί είχε τόφου, αντί για γάλα γάλα σόγιας και αντί για αλλαντικά χρησιμοποιούσε ένα φυτικό μπέικον -το φτιάχνουν στην Ιαπωνία... δεν θέλω να ξέρω). Ξέχασα να προσθέσω αυγά και ίσως αυτός να ήταν ο λόγος που δεν έγινε πολύ φουσκωτό. Ή ίσως να χρειαζόταν περισσότερο baking powder. Πάντως, ήταν νόστιμο. Και πιο υγιεινό χωρίς τα αυγά :-)
Ετικέτες:αλμυρά brownies, σπανακόπιτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πράσο χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
140 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
170 γρ. σπανάκι 
40 γρ. γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 + 1/2 φλυτζάνι γάλα
150 γρ. φέτα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και σωτάρω το πράσο. Όταν κοντεύει να μαλακώσει, ρίχνω και σωτάρω και το σκόρδο. Τα βγάζω και τα αφήνω στην άκρη. Ρίχνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σωτάρω και τα μανιτάρια. Τα βγάζω κι αυτά.
Προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σωτάρω το σπανάκι μέχρι να μαραθεί. Το βγάζω και το αφήνω να κρυώσει. Αν χρειαστεί το στίβω για να φύγουν τα υγρά και το ψιλοκόβω.
Σε ένα multi ανακατεύω την φέτα, το 1/2 φλυτζάνι γάλα, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και την μαγιά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. 
Μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Προσθέτω τα λαχανικά, την γαλοπούλα, το μείγμα του τυριού και το υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύω πολύ καλά με κουτάλι. Ρίχνω το μείγμα σε τετράγωνο ταψί 26x26 εκ. που το έχω πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνω στις αντιστάσεις πάνω-κάτω για 35-40 λεπτά. Αφήνω στο ταψί να κρυώσει πριν το κόψω.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-04-16 15:49:54
Νομίζω ότι αφού η αρχική συνταγή δεν είχε αυγά , δεν χρειάζονται. Νομίζω λίγο μπέικιν παραπάνω και λίγος χρόνος να "δουλεψει" η μαγιά είναι αρκετά. Πάντως απο γεύση είναι σούπερ!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.