Στη σαρακοστή έχουν την τιμητική τους. Αργότερα την άνοιξη, όπου βγαίνουν και τα χόρτα, παζια , λάπατα, τσουκνίδες, παπαρούνες, αυτά που φτιάχνουμε και τις χορτόπιτες, δίνουν μια άλλη ευχάριστη γεύση.
1 κονσέρβα ντοματακι ψιλοκομμένο ή 1 κούπα πουμαρό
Αλάτι
Πιπέρι(προαιρετικά)
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομματάκια. Πλένουμε και το σπανάκι και το κόβουμε επισης..
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα κρεμμύδια, το λάδι , τα ντοματακια και τις σουπιές, προσθέτουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.10’-15’ αργότερα προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15-20 λεπτά.
Κατά τη διαδικασία παρασκευής, μπορούν να σωταριστούν, στην αρχή, τα κρεμμύδια και να ακολουθούσουν τα υπόλοιπα υλικά. Προτείνω χωρίς σοτάρισμα, σαν πιο ελαφρύ μαγείρεμα
Σε περίπτωση που περισσέψουν μερίδες μπορούν να διατηρηθούν στη κατάψυξη, εφόσον κρυώσουν.
Σχόλια
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.