Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σουπιές με νηστήσιμο τραχανά


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo mima mima
Δεν ήθελα σουπιές με ρύζι, ούτε με χόρτα, ούτε με ζυμαρικό και θυμήθηκα ένα τραχανά που είχα αγοράσει και δεν τον είχα χρησιμοποιήσει. Ή θα τρώγεται ή δεν θα τρώγεται σκέφτηκα. Τελικά τρώγεται πάρα πολύ εύκολα. Νοστιμότατο
Ετικέτες:αλμυρό νηστήσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 μεγάλες σουπιές κατεψυγμένες ακαθάριστες (αν πάρετε καθαρισμένες θα χρειατείτε 1 μεγάλη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 φλυτζανάκι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
πιπέρι
1-2 φύλλα δάφνη
1 φλυτζάνι τραχανά λαχανικών
ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις πλένουμε καλά.
Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μόνες τους και τις βάζουμε στη φωτιά. Οι σουπιές θα βγάλουν τα νερά τους. Αφήνουμε την κατσαρόλα ανοιχτή μέχρι να σωθεί το νερό τους. Μόλις σωθεί ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μόλις ζεσταθεί σβήνουμε με το κρασί.
Συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό που έχουμε διαλύσει μέσα τον πελτέ της ντομάτας.
Προσθέτουμε πιπέρι και την δάφνη, 2 ποτήρια νερό ακόμη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Χαμηλώνουμε την κουζίνα και αφήνουμε τις σουπιές να σιγοβράσουν.
Όταν δοκιμάσουμε με το πηρούνι και είναι έτοιμες, συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τον τραχανά, ανακατέβουμε καλά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε το μάτι. Ο τραχανάς αυτός γίνεται πολύ γρήγορα (η συσκευασία γράφει 3 με 5 λεπτά), οπότε αφήνουμε πάνω στο ζεστο μάτι να πιεί το ζουμί.
Αν μας πήξει πολύ ζεσταίνουμε λίγο νερό και το προσθέτουμε.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.