Πλένουμε και Καθαρίζουμε τα καλαμάρια ή/ και τις σουπιές.
Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.
Πλένουμε τις αχιβάδες και τις βράζουμε για 5’ ενώ καθαρίζουμε συνεχώς το νερό από τον αφρό.
Αφού βράσουν, τις στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κέλυφος (πετάμε όσες δεν άνοιξαν).
Ψιλοκόβουμε τις αχιβάδες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε λίγο ελαιόλαδο, τα στεγνώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Λιώνουμε το σκόρδο με το πίσω του κουταλιού μέσα σε λίγο αλάτι (βοηθά να λιώσει εύκολα και να ελευθερώσει τα έλαια του).
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Αναμιγνύουμε τα υλικά όλα μαζί: Αχιβάδες, Ρύζι, Μαϊντανό, Αυγό, Φρυγανιά/ Ρύζι, Σκόρδο, Τυρί και Κουκουνάρια.
Αφού τα ανακατώσουμε προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το estragon και τα ανακατώνουμε.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια/ σουπιές και σφαλίζουμε την άκρη με μια οδοντογλυφίδα.
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τοποθετούμε προσεκτικά τα γεμιστά και τα τηγανίζουμε απαλά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε.
Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το σκεύος και το αφήνουμε για περίπου 30’ ή μέχρι να ψηθούν.
Πάει με δροσερό λευκό κρασί. Καλή όρεξη.
2011-08-21 21:48:00
Καλως σας βρήκα, καλές διακοπές σε όλους
2011-08-21 04:18:48
καλως ηρθες vch:))))
2011-08-20 20:56:58
Η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία. Θα προσπαθήσω να την φτιάξω αν και δεν ξέρω πότε θα βρω χρόνο. Χαίρομαι πολύ παντως που βρήκες χρόνο και πάνω απ' ολα ηρεμία και την ανέβασες :)