Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σουπιές ή/και καλαμάρια γεμιστά


4
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo vch vch

Πάει καιρός που έγραψα την τελευταία μου συνταγή. Μου έλειψε αλλά δεν είχα καθόλου ελεύθερο χρόνο με ηρεμία.

Τώρα που βρήκα λίγη ησυχία, ας προσθέσω κάτι και εγώ.

 

Εύχομαι σε όλους τους φίλους καλές διακοπές ότι και αν κάνετε.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 800 γρ. Σουπιές ή/ και Καλαμάρια
  • 400 γρ αχιβάδες
  • Λίγο μαϊντανό (3 κλαράκια γεμάτα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 αυγό
  • 3-4 κουτ. Φρυγανιά ή ½ φλ/ κι του καφέ ρύζι γλασέ για ντολμαδάκια
  • 2 κουτ. Τυρί τριμμένο (Πεκορίνο)
  • 1.5 ποτ. Λευκό Κρασί
  • Λίγο Estragon
  • Λίγα κουκουνάρια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 5 κουτ. Ελαιόλαδο

Πλένουμε και Καθαρίζουμε τα καλαμάρια ή/ και τις σουπιές.


Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια.


Πλένουμε τις αχιβάδες και τις βράζουμε για 5’ ενώ καθαρίζουμε συνεχώς το νερό από τον αφρό.

Αφού βράσουν, τις στεγνώνουμε και αφαιρούμε το κέλυφος (πετάμε όσες δεν άνοιξαν).
Ψιλοκόβουμε τις αχιβάδες και τις αφήνουμε στην άκρη.


Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε λίγο ελαιόλαδο, τα στεγνώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.


Λιώνουμε το σκόρδο με το πίσω του κουταλιού μέσα σε λίγο αλάτι (βοηθά να λιώσει εύκολα και να ελευθερώσει τα έλαια του).


Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.


Αναμιγνύουμε τα υλικά όλα μαζί: Αχιβάδες, Ρύζι, Μαϊντανό, Αυγό, Φρυγανιά/ Ρύζι, Σκόρδο, Τυρί και Κουκουνάρια.
Αφού τα ανακατώσουμε προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το estragon και τα ανακατώνουμε.


Γεμίζουμε τα καλαμάρια/ σουπιές και σφαλίζουμε την άκρη με μια οδοντογλυφίδα.

 

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τοποθετούμε προσεκτικά τα γεμιστά και τα τηγανίζουμε απαλά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε.


Στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το σκεύος και το αφήνουμε για περίπου 30’ ή μέχρι να ψηθούν.

 

Πάει με δροσερό λευκό κρασί. Καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo vch vch
2011-08-21 21:48:00
Καλως σας βρήκα, καλές διακοπές σε όλους
User Photo κλαρα κλαρα
2011-08-21 04:18:48
καλως ηρθες vch:))))
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-08-20 20:56:58
Η συνταγή φαίνεται πολύ ωραία. Θα προσπαθήσω να την φτιάξω αν και δεν ξέρω πότε θα βρω χρόνο. Χαίρομαι πολύ παντως που βρήκες χρόνο και πάνω απ' ολα ηρεμία και την ανέβασες :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.