1 κιλό σουπιές υποχρεωτικά ντόπιες, και φρέσκες δεν πειράζει, θα μαλακώσουν. 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 1 ματσάκι άνηθο ελαιόλαδο αγνό τυρί φέτα μαύρο πιπέρι.
Οι σουπιές να μην σκιστούν στο καθάρισμα, όταν βγάζετε το κόκαλο, για να μην φεύγει η γέμιση.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια με τα πράσινα μέρη, τον άνηθο με τα κοτσανάκια του και τα ζυμώνουμε σε λεκάνη, με τυρί φέτα, περίπου 400 γρ. λάδι όσο πάρει και το πιπέρι μπόλικο! Κατόπιν, γεμίζουμε τις σουπιές και τις τοποθετούμε όρθιες σε πήλινο σκεύος κατά προτίμηση. Ψήνουμε σε 200 βαθμούς, οπότε πρέπει να προσέξουμε να μην ξεχειλίσουνε τα ζουμιά που θα είναι πολλά, για περίπου 1,30 ώρες. Μετά ξεχωρίζουμε τις σουπιές απο το πολύ ζουμί, που μπορούμε να το σώσοπυμε χωριστά, να ψήσουμε τις σουπιές σε γκρίλ, ακόμη και σε κάρβουνα, αν έχουμε και σερβίρουμε περεχύνοντας, το παχύρευστο πιά ζουμί.
Την μελάνη της σουπιάς δεν την βάζω καθόλου, γιατί μαυρίζει, την ζύμη.
Αν σας αρέχει το κατσικίσιο τυρί, προτιμήστε το από το πρόβειο
2011-01-25 18:16:00
γίνεται και με καλαμάρια, αλλά δεν έχει το άρωμα της σουπιάς, καμία σχέση!
2011-01-25 10:56:07
Και κανένα καλαμάρι ανάμεσα ή θράψαλο δεν είναι κακό. Πολύ νόστιμα.
2011-01-25 09:03:57
Eξαιρετική και πολύ πολύ εύκολη η συνταγή σου Μάϊε! Καλώς ήρθες στην παρέα των γεύσεων!