Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σούπα Consume


4
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo nikmauro nikmauro

Η Σούπα Consume κατάγεται απο την Γαλλία αλλά είναι μια απο της πιο διαδεδομένες σούπες στην Βραζιλία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτιάξεις την σούπα αυτή, εγώ εδώ σας δίνω την δική μου εκδοχή.

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σούπες / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 Κολοκύθα (μεγαλούτσικη)
600γρ. Γαρίδες (μικρές αποφλυωμένες)
3 Πράσσα
2 Κ.Γ. Μαϊντανό
3 Σκελίδες Σκόρδο
6 Κ.Σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι
750γρ. Κρέμα Γάλακτος (Πηχτή)
ΑΛάτι-Πιππέρι

Πέρνουμε την κολοκύθα και την κόβουμε στην μέση.  Αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες απο το πυρήνα της κολοκύθας. αρχίζουμε να αφαιρούμε την σάρκα με ένα κουτάλι και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα.  Αφού αφαιρέσουμε όλη την σάρκα προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και βράζουμε την κολοκύθα.  Παράλληλα βάζουμε σε μια ρηχή κατσαρόλα το λάδι μας να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), το σκόρδο (σχεδόν πολτοποιημένο), τα πράσσα μας (ψιλοκομμένα και αυτά) και τσιγαρίζουμε.  Μετά απο 4-5λεπτά προσθέτουμε της Γαρίδες και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά.
Η κολοκύθα θέλει περίπου 30 λεπτά για να γίνει όταν λοιπόν περάσουν προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει με τις γαρίδες και τα πράσσα και ανακατέυουμε.  Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμμα γάλακτος, το αλάτι (όσο θέλουμε), Πιππέρι και είμαστε έτοιμοι.

Καλή επιτυχία

Σημείωση1: Αν δεν έχουμε σκοπό να σερβίρουμε την σούπα μας κατευθείαν μετά το μαγείρεμα, καλό θα ήταν να μην βάλουμε την κρέμμα γάλακτος.  Και όταν θα χρειαστεί να σερβίρουμε, κατά το ζέσταμα της σούπας να προσθέσουμε και την κρέμμα.

Σημείωση2: Κάποιες φορές για κάποιο λόγο ρίχνουμε παραπάνω αλάτι απ' όσο πρέπει, αν γίνει αυτό στη σούπα, βάλτε μια πατάτα χωρίς την φλούδα και χωρίς να είναι μαγειρεμένη, μέσα σε αυτη.  Θα ρουφήξει όλο το περριτό αλάτι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.