Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σούπα γκούλας καυτερή (ουγγαρίας)


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Μίνα Μίνα

Μια πολύ γεμάτη σε θερμίδες αλλά και γευστικά σούπα κατάλληλη για τις κρύες νύχτες του χειμώνα...
Ετικέτες:σούπα, βοδινό, μοσχάρι, πάπρικα, μανιτάρια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

400 γρ. βοδινό άπαχο
3 κουταλιες σούπας λάδι
300 γρ. κρεμμύδια κομμένα ψιλά στο χέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας πάπρικα
2 κουτ. σούπας πελτέ
5 κουτ. σούπας κόκκινο κρασί
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λίτρο ζωμό βοδινού
300 γρ. μανιτάρια
40 γρ. αλεύρι.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, τα κρεμμύδια σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο ή λιωμένο στην ειδική πρέσα.
Ζεσταίνουμε το λάδι αρκετά (δε το καίμε) και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκορδάκι.
Πασπαλίζουμε με τα καρυκεύματα, προσθέτουμε λίγο ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το κρέας, το κόκκινο κρασί και τον πελτέ και μαγειρεύουμε στη χύτρα για 15' (αν δεν έχουμε χύτρα και το κάνουμε στην κατσαρόλα θα χρειαστούμε 1- 1/2 ώρα).
Μετά από 15' ανοίγουμε τη χύτρα και ρίχνουμε τα μανιτάρια να βράσουν για 5' αφού ρίξουμε ταυτόχρονα το αλεύρι αραιωμένο σε ένα ποτήρι κρύο νερό για να δέσει η σούπα.

Καλή σας όρεξη!!  :)

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.