Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σουλτάνα


9
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vana vana
Λέγεται και μπακλαβάς της τεμπέλας
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

μισό κιλό φύλλο κρούστας
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι του γιαουρτιού σπορέλαιο ή βούτυρο
1 κεσεδάκι ζάχαρη
5 αυγά
1 βανίλια
1 μπέικιν

Σιρόπι
3 κεσεδάκια νερό
2,5 κεσεδάκια ζάχαρη
1. Λαδώνεις το ταψί .
2. Χτυπάς τα αυγά (τα ασπράδια μαρέγκα) το γιαούρτι και τη ζάχαρη καλά στο μίξερ.
3. Ρίχνουμε σε κάθε φύλλο μια κουτάλα κρέμα και βάζουμε όλα τα φύλλα στο ταψί σουρωμένα σε λωρίδες.
4. Ρίχνεις την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και ψήνουμε καλά να ροδίσει.
5. Κάνουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Σχόλια

User Photo Always hungry Always hungry
2010-02-15 10:55:22
Αγαπητή μου vana σ' ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με το όνομα του γλυκού. Είναι ωραίο να ξέρουμε και από προέρχονται οι ονομασίες κλπ Και επαναλαμβάνω, το προηγούμενο σχόλιό μου δεν ήταν επικριτικό
User Photo Always hungry Always hungry
2010-02-12 16:53:39
Φοβερό το πως ίδιες ακριβώς, ή σχεδόν, συνταγές έχουν τόσα διαφορετικά ονόματα και πολύ συχνά προέρχονται και από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας! Όπως αυτή εδώ η καταπληκτική γλυκιά πίτα. "Σουλτάνα", "Γλυκιά πατσαβουρόπιτα", "Πορτοκαλόπιτα", "Γλυκιά πίτα της τεμπέλας"... Είναι φοβερό!! Και δεν είναι ότι το κατακρίνω αυτό, προς Θεού. Απλή παρατήρηση επειδή πάντα με εντυπωσιάζει όταν το συναντώ σε site μαγειρικής.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.