Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σουβλάκια με ντιπ από γιαούρτι και μέλι


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo neraida neraida

Ιδανικό πιάτο για την τσικνοπέμπτη που μας έρχετε!

Ετικέτες:κρεας Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Χοιρινό
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια
1200 γρ.ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους
3 πιπεριές διάφορα χρώματα κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 κρεμμύδια κομμένα στα 4 και ξεχωρισμένα 1-1
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο
50 γρ. ξύδι απο κόκκινο κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Για το ντιπ
150 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ.γιαούρτι πρόβειο
1/2 σκελίδα σκόρδο
50 γρ.μέλι θυμαρίσιο
αλάτι

Σουβλάκια
Ανακατεύουμε το μέλι με το ξύδι, το ελαιόλαδο και μαρινάρουμε σε αυτό το μείγμα το κρέας μας για 30 λεπτά.
Περνάμε το κρέας σε 12 ξυλάκια εναλλάξ με τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στην ψησταριά για περίπου 10 λεπτά. Δύο λεπτά πριν το τέλος τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ντιπ
Στο multi ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντιπ.
Σερβίρουμε το ντιπ σε μπόλ και σε μια πιατέλα δίπλα τα σουβλάκια.

Συνοδέψτέ το με ένα Cabernet sauvignon ή ένα merlot

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.