Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σολομός με σπανάκι και μοτσαρέλλα


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
Μια συνταγή με λίγες θερμίδες, που έμαθα να κάνω σε φάση δίαιτας και μου άρεσε πολύ! Το φιλέτο του σολομού βράζει μέσα στο κρασί και συνοδεύεται μετά άριστα στο φούρνο με σπανάκι και μοτσαρέλλα.

Εύκολο και γρήγορο!
Ετικέτες:ψάρι, σολομός, φιλέτο, κρασι, βράσιμο σε κρασί, σολωμός ποσέ, σπανάκι, μοτσαρέλλα, διαίτης, εύκολο, γρήγορο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το βράσιμο:
4 φιλέτα σολομού περίπου 200 γρ το ένα (προσοχή! φιλέτα και όχι κομμάτια με κόκαλο)
ένα ποτηράκι κρασί
1 1/2 ποτήρι νερό
φύλλο δάφνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα
μια πρέζα αλάτι

Για το φούρνο μετά:
250 γρ σπανάκι
150 γρ τριμένη μοτσαρέλλα
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
δύο κουταλιές λάδι
Βράζετε το νερό με το κρασί, τα κρεμμυδάκια και το φύλλο δάφνης και τοποθετείτε όταν βράσουν τα φιλέτα προσεχτικά στην κατσαρόλα. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ένα τέταρτο.

Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το σπανάκι και το ανακατεύετε με την μοτσαρέλα και προσθέτετε αλατοπίπερο, λάδι και μια πρέζα μοσχοκάρυδο.

Τοποθετειτε σε σχάρα ή μέσα σε σκεύος τα φιλέτα και απλώνετε επάνω τους το μίγμα του σπανακιού

Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να λειώσει καλά το τυρί.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-06-28 17:24:10
Εμένα μου αρέσει να βάζω και λίγο λεμονάκι στο τέλος από πάνω.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.