Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σολομός μαριναρισμένος


13
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 1500 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Κατόπιν αιτήματος για μία συνταγή με σολομό...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 φιλέτο σολομού (ολόκληρη την πλευρά, περίπου 600-700γρ)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ροζέ κρασί δεξαμενής, (χρησιμοποιούμε δηλαδή ροζέ κρασί που δεν έχει υποστεί παλαίωση σε βαρέλι)
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού διαφόρων χρωμάτων
  • 1 κ.σ. σουμάκ (κοφτή κουταλιά)
  • 1 κ.γ. αλάτι (κοφτή κουταλιά)
Χτυπάμε μαζί στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το κρασί, το σουμάκ και το αλάτι.

Προσθέτουμε στο μείγμα τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Απλώνουμε το φιλέτο σ' ένα μικρό γυάλινο σκεύος με καπάκι.

Ρίχνουμε το μείγμα έτσι ώστε να πάει παντού για να σκεπάσει το ψάρι και κλείνουμε το καπάκι.

Βάζουμε το γυάλινο σκεύος στο ψυγείο για 24 ώρες. (Στο ενδιάμεσο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το ανακινούμε).

Μετά από 24 ώρες το βγάζουμε και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μία ώρα.

Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολας σ' ένα ταψί όχι πολύ μεγαλύτερο από το φιλέτο, το οποίο τοποθετούμε έτσι ώστε το δέρμα του να ακουμπά στη λαδόκολα.

Περιχύνουμε το σολομό με το μείγμα μέσα στο οποίο τον μαρινάραμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς να γυρίσουμε το φιλέτο, μέχρι να εξατμιστεί όλη η μαρινάδα.

Σερβίρουμε μόνο το κρέας του ψαριού το οποίο ξεχωρίζει εύκολα, αφού το δέρμα του θα μείνει κολλημένο πάνω στη λαδόκολα.

Συνοδεύουμε με το ροζέ κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαρινάρισμα, σερβίροντάς το σε χαμηλή θερμοκρασία.

Σχόλια

User Photo ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
2011-07-06 19:15:45
Συνονόματε Πατριώτη, με αδυναμία στο μαγείρεμα ψαρικών, έφτιαξα σήμερα την συνταγή σου με πολύ μικρές παραλλαγές και το αποτέλεσμα ήταν άκρως ικανοποιητικό. Εύγε! Manifique!
User Photo roula150908 roula150908
2010-12-17 10:46:33
φαινεται πολυ προσεγμενο!!! θα το φτιαξω σιγουρα!!!!
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-12-03 13:20:24
Μας τρελλάνατε με τα Γαλλικά σας. Φαντάζομαι ότι και οι δύο σας φυσικά παίζετε και πιάνο. Φίλε dimitri θα φιάξω τον σολωμό αύριο. Θα τον βγάλω και foto.
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-23 22:39:20
Pas de quoi...
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-23 22:36:28
Merci moncieur !
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-11-23 09:32:46
Πάρα πολύ καλό φίλε dimitri. Άλλωστε έχουμε ξαναναφέρει ότι στην θάλασσα είσαι Ποσειδώνας (θεός). Στην ξηρά πως τα πάμε :::
User Photo mata mata
2010-11-23 00:55:32
dimitris-m τελεια η συνταγή σου την φτιαχνω κι εγω μονο που αντι για λαδοκολλα βαζω αλουμινοχαρτο που λαδώνω ελαφρα και δεν βγαινει η πετσα σολωμου επισης αν δεν εχω σουμακ που δινει ιδιαιτερη γευση βαζω θυμαρι και 2 σταγονες ταμπασκο πρασινο. Ευχαριστουμε για την συνταγη σου!
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-22 21:13:12
Πώς φαίνονται όμως τα γαλλικά και το πιάνο, ε; Το σουμάκ λοιπόν madam είναι ένα μεσογειακό μπαχαρικό σε σκόνη με βαθυκόκκινο χρώμα και όξινη γεύση. (Γι' αυτό και δεν χρησιμοποιώ λεμόνι στη μαρινάδα). Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσες ή μαρινάδες, τόσο σε κρέατα, όσο και σε ψάρια, πουλερικά ή λαχανικά.
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-22 20:57:14
Qu'est-ce que s'est soumak moncieur?
User Photo tigerlin tigerlin
2010-11-22 20:12:52
Θελει το χρονο του............αλλα τ αξιζει!!!!!!! Το καλο πραγμα αργει να γινει.... χαχαχα Γι αυτο και τα 5 σκουφακια........

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.