Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σολομός ατμού στον φούρνο


3
0


Μερίδες: ανάλογα
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo theremina theremina

Ο πιό εύκολος τρόπος μαγειρέματος, και χωρίς πρόσθετα λιπαρά.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 φέτα σολομού ανά άτομο

2 φέτες λεμονιού ανά φέτα σολομού

αλάτι και πιπέρι

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

2. Καθαρίζουμε, πλένουμε & στεγνώνουμε τις φέτες σολομού. Αλατοπιπερόνουμε από τις δύο πλευρές.

3. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο για κάθε φέτα ψαριού, τουλάχιστον 2 φορές το μήκος της φέτας ψαριού.

4. Βάζουμε το κομμάτι σολομού στο κέντρο, παράλληλα κατά μήκος. Τοποθετούμε 2 φέτες λεμονιού πάνω από κάθε κομμάτι σολομού.

5. Πιάνουμε τις δύο μακρυές άκρες του αλουμινόχαρτου και τις τραβάμε πάνω, τις μαζεύουμε και γυρίζουμε τις άκρες να ενωθούν καλά, αφήνωντας κάποιο κενό πάνω από την φέτα ψαριού ώστε να μπορεί να γεμίσει το κενό με 'ατμό' όταν ψήνεται στον φούρνο. Στρίβουμε τις άκρες αριστερά και δεξιά για να κλείσει καλά το 'πακέτο' και να είναι αεροστεγές.

6. Τοποθετούμε όλα τα 'πακέτα' με φέτες σολομού σε πυρέξ ή ταψί, βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.

7. Βγάζουμε από τον φούρνο και ο καθένας ανοίγει το 'πακέτο' με το ψάρι στο πίατο του. Μέσα στο αλουμινόχαρτο θα είναι ο σολομός που έχει ψηθεί μέσα στον ατμό του, και λίγο ζουμί από το ίδιο το ψάρι.

Σχόλια

User Photo theremina theremina
2009-11-17 20:38:44
Μου αρέσει με βραστές πατάτες (με λαδολέμονο) ή πατατοσαλάτα (με μαγιονέζα & μουστάρδα). Μερικές φορές έχω περισσευόμενο ρύζι στο ψυγείο το οποιό ζεσταίνω και ρίχνω το ζουμί από τον σολομό από πάνω του.
User Photo Mike Mike
2009-11-17 20:06:28
Με τι συνοδεύεται?
User Photo theremina theremina
2009-07-29 00:15:41
Χαίρομαι που άρεσε :-)
User Photo Swedish Chef Swedish Chef
2009-07-28 21:44:16
Τέλειο! και το ζουμάκι εξαιρετικό.Στα συν το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν μύρισε όλο το σπίτι σολωμό :-)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.