Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σοκολατοπιτο - μπισκοτάκια


10
0


Μερίδες: 40
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo mariana mariana
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γεύση τους!!!
Ετικέτες:σοκολατοπιτα, μπισκοτα σοκολάτας Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

 

- 60 γρ. βιταμ

- 220 γρ. κουβερτούρα

- 100 γρ. ζάχαρη

- 2 αυγά

- 1 βανίλια

- 1 πρέζα αλάτι

- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

- Αχνη

- Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο μικροκυμμάτων και αφήνουμε να χλιαρύνει

- Χτυπάμε καλά με μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα της σοκολάτας

- Σε άλλο μπωλ έχουμε ανακατώσει το αλεύρι, το αλάτι, την βανίλια και το μπέικιν

- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατώνοντας με σπάτουλα μέσα στο σοκολατένιο μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Το μίγμα μας θα είναι μαλακό

- Βάζουμε το μπωλ μας στην κατάψυξη για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η ζύμη μας

- Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητα ίση με ένα καρύδι, πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε μέσα σε άχνη ώστε να καλυφθεί όλη τους η επιφάνεια

- Στρώνουμε την λαμαρίνα του φούρνου με λαδόχαρτο και τοποθετούμε τα μπαλάκια της ζύμης με απόσταση μεταξύ τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 - αέρα για 8 με 10 λεπτά. Δεν θέλουμε να σκληρύνουν

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2012-02-24 16:09:04
Αν τα έφτιαξες και σου άρεσαν και χωρίς σοκολάτα, βρήκες μια πολύ καλή παραλλαγή!! Αλλωστε οι συνταγές είναι για να προσθέτει ο καθένας το προσωπικό του γούστο και προτίμηση!!
User Photo katinkw katinkw
2012-02-22 12:45:38
τα έφτιαξα τα σοκολατοπιτομπισκοτάκια κ είναι πάρα πολύ ωραία! ήθελα να ρωτήσω μόνο, για να τα κάνω άσπρα (χωρίς καθόλου σοκολάτα) κ το ίδιο μαλακά τι να κάνω? φτιάξτε τα! σαν soft kings είναι! ;)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.