Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας


7
0


Μερίδες: Ανάλογα..
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo mariana mariana
Η απόλυτη απόλαυση της σοκολάτας....
Ετικέτες:Κέικ*σοκολάτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 αυγά
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 1 πακέτο βιτάμ (250 γρ.)
  • 3 κουβερτούρες
  • Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη (μέχρι να ασπρίσουν).
  • Στο μεταξύ, λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες καθώς και τα 3/4 από το βιτάμ.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτουμε τις 2 λιωμένες κουβερτούρες, το λιωμένο βιτάμ, τις βανίλιες, το μπέικιν και το αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε το σιγανό χτύπημα για λίγο όσο να ανακατωθούν τα υλικά (για να μην ξεφουσκώσουν τα αυγά).
  • Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180° για 45-50 λεπτά, αντιστάσεις.
  • Για το γλάσο : Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (1/4 του πακέτου) μαζί με 1 κουβερτούρα και περιχύνουμε το κέικ μας στρώνοντας το γλάσο σε όλη την επιφάνεια. 

                                           Καλή επιτυχία!

Tip : Βάλτε τη φόρμα του κέικ στην πιο χαμηλή θέση του φούρνου από κάτω, ψήστε μόνο με την κάτω αντίσταση για 25-30 λεπτά γιατί η σοκολάτα είναι βαριά και χρειάζεται περισσότερη θερμότητα για να φουσκώσει. Μετά ψήστε κανονικά για τον υπόλοιπο χρόνο ψησίματος και με τις δύο αντιστάσεις (πάνω-κάτω)

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-01-23 17:50:30
Sokolatoula φτιάξ'το, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσεις. vana μου αναγκαστικά θα το ψήσεις σε αέρα κανονικά, σε προθερμασμένο φούρνο και χωρίς να ανοίξεις την πόρτα καθόλου, αλλωστε νομίζω ότι τα ξέρεις ήδη αυτά. Απλά συνήθως τα κέικ για να δώσουν όγκο λόγω του μπέικιν (ή και της σοκολάτας στην προκειμένη περίπτωση) ψήνονται καλύτερα σε αντιστάσεις πάνω-κάτω στην τελευταία σχάρα, αλλά δεν μας χαλάει και το ψήσιμο σε αέρα όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή.
User Photo vana vana
2010-01-23 16:20:40
Ο φούρνος μου δεν έχει κάτω αντίσταση. Πώς να το ψήσω;
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-23 07:30:14
Μariana μου θα τιμήσω οπωσδήποτε αυτό το κέικ. Ότι κυκλοφορεί σε σοκολάτα είναι είναι ευπρόσδεκτο.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.