Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σοκολατένιος πειρασμός


19
0


Μερίδες: 1 κανονικό κέικ
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
O απόλυτος σοκολατένιος πειρασμός! Θα χορτάσετε σοκολάτα!
Ετικέτες:Γλυκό, κέικ, σοκολάτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (19 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμάρια κουβερτούρα
2 βανίλιες
1 βιτάμ των 250 γραμμαρίων


Για τη σοκολατένια γέμιση χρειαζόμαστε:

250 γραμμάρια νουτέλα
125 γραμμάρια κουβερτούρα
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη χρειαζόμαστε:
150 γραμμάρια κουβερτούρα
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

1.Λιώνουμε το βιτάμ με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε τ αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι και το μείγμα της κουβερτούρας που λιώσαμε με το βιτάμ.
2.Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια κανονική φόρμα του κέικ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.
3Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς με αέρα για 50 - 55 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας.
4. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά για λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε και τη νουτέλα.
Ομογενοποιούμε και αφήνουμε την κρέμα περίπου μια ώρα να πήξει λίγο.
5. Όταν ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
6. Το χωρίζουμε οριζόντια στη μέση και αφαιρούμε λίγη ψίχα από τη βάση.
7. Το καλύπτουμε με τη γέμιση και το σκεπάζουμε με το άλλο μισό.
8. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού και λιώνουμε την κουβερτούρα.
9. Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο και το διακοσμούμε με ζωάκια, σοκολατένια ανθρωπάκια και ότι άλλο μας αρέσει.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-01-23 19:58:09
Εγώ ένα έχω να πω..... ήταν υπέροχο !!!!! Και δεν το τίμησε μόνο ο μικρός αλλά όλοι μας .... και με το παραπάνω......πολύύύύύ παραπάνω΄!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.