Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σοκολατένιες φωλιές


12
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Ένα κέικ που έφτιαξα το πρωί και δεν ήταν πολύ συνεργάσιμο όταν το ξεφορμάριζα, μεταλλάχθηκε σε σοκολατένιες φωλιές και αυγουλάκια, ιδανικές και επίκαιρες για τις μέρες του Πάσχα.
Ετικέτες:Γλυκό, Πασχαλινές συνταγές Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το κέικ χρειαζόμαστε:
2 αυγά
1/2 κούπα μαργαρίνη
3 βανίλιες
1 κούπα ζάχαρη
1/2 ποτήρι γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τις φωλιές χρειαζόμαστε:
Τα 2/3 του κέικ τριμμένο
350 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλιές κουαντρώ ή όποιο άλλο λικέρ σας αρέσει ή κονιάκ
1/2 κούπα τριμμένα αμύγδαλα (μπορείτε να βάλετε και καρύδια ή φουντούκια)

Για τα αυγά χρειαζόμαστε:
3/4 της κούπας ζαχαρούχο γάλα
3/4 της κούπας ινδικάρυδο
το υπόλοιπο κέικ τριμμένο
10 κερασάκια γλυκό ή μαρασκίνο ψιλοκομμένα

Για τη διακόσμηση χρειαζόμαστε:
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε όλα τα υλικά για το κέικ πέντε λεπτά και το ψήνουμε 40 λεπτά στους 175 βαθμούς με αέρα.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και το τρίβουμε με το χέρι μας.
Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε το κέικ, τους ξηρούς καρπούς και το λικέρ.
Πλάθουμε φωλίτσες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν λίγο.
Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με το υπόλοιπο κέικ, το ινδοκάρυδο και τα ψιλοκομμένα κερασάκια και με τη βοήθεια δύο κουταλιών του γλυκού, πλάθουμε αυγουλάκια και τα τοποθετούμε στις φωλιές.
Βάζουμε σ ένα βάζο μισή κούπα ινδοκάρυδο και λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και κλείνουμε καλά το βάζο. Το κουνάμε δυνατά να βαφτεί το ινδοκάρυδο και το αδειάζουμε σ ένα δίσκο.
Βάζουμε πάνω στο ινδικάρυδο τις φωλίτσες μας και σερβίρουμε.


ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!


Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.