Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σοκολατένια muffins


17
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo apapsa apapsa
Υπάρχουν άπειρες συνταγές για σοκολατένια μάφινς. Εγώ προσπάθησα να συνδυάσω δυο και απέτυχα σε μια μικρή λεπτομέρεια: η βασική συνταγή που χρησιμοποίησα είχε λιγότερη ζάχαρη, γιατί συμπεριλάμβανε και σταγόνες σοκολάτας υγείας -που είναι αρκετά γλυκιά-, έλα, όμως, που εγώ είχα διαβάσει ότι άμα βάλεις ένα κομμάτι κουβερτούρα μέσα δημιουργείται ένας ωραίος πυρήνας από λαχταριστή σοκολάτα. Μπζζζζζζζζ..... λάθος! Ο ωραίος πυρήνας πέφτει στον πάτο του μάφιν και όταν πας να το βγάλεις, σου μένει ένα τετραγωνάκι μέσα στην θήκη και μια τρύπα στο μάφιν! Ποιος θα το περίμενε; (Κάποιος που έχει συναίσθηση της Φυσικής και της Χημείας ταυτόχρονα; Ο Cooktherapist ας πούμε; Ας μην το κάνουμε θέμα...) Αποτέλεσμα: και τρύπα στο μάφιν και λιγότερο γλυκό απ' ότι θα πρεπε. Στη συνταγή που δίνω εδώ, λοιπόν, πρόσθεσα κι άλλη ζάχαρη και αφαίρεσα την κουβερτούρα (μπορεί κανείς να προσθέσει σταγόνες, οι οποίες δε θα πάνε στον πάτο, είναι πιο ελαφριές).

Συμπέρασμα; Αν ξεκολλήσεις το τετραγωνάκι της σοκολάτας που έμεινε στην θήκη και το αλείψεις στο μάφιν είναι ακριβώς το ίδιο και έχει και πλάκα...  :o)
Ετικέτες:muffins, μάφινς, σοκολάτα, κουβερτούρα, πρωινό, επιδόρπιο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μάφινς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (17 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 αυγά

250 γρ ζάχαρη

180 γρ αλεύρι

2 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 μερίδα βανίλια σε σκόνη

160 ml φρέσκο γάλα

6 κουταλιές της σούπας κακάο

2/3 του φλυτζανιού λιωμένο βούτυρο  (σε θερμοκρασία δωματίου)

σταγόνες κουβερτούρα (προαιρετικά)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο χέρι (έχει παρατηρηθεί ότι αν τα ανακατέψουμε στο μίξερ, δε φουσκώνουν ομοιόμορφα τα μάφινς) με σειρά εμφανίσεως.

Λαδώνουμε την μαφινιέρα (με λίγο βούτυρο).

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις θήκες για τα μάφινς (γιατί θα φουσκώσουν πολύ).

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά (ο δικός μας φούρνος είναι λίγο πιο αργός από τους υπόλοιπους).

Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά καλά και ξεφορμάρουμε.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2009-08-26 22:39:53
Χα χα χα!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-08-26 22:12:29
Αγαπητή απάπσα, μετα την προτροποή του νουτελοφάγου τα bobs γίνανε blobares και έτσι την πατήσαμε :-)
User Photo apapsa apapsa
2009-08-26 21:50:27
LOL! Πώς είναι δυνατόν να βάλει κανείς "blobs" νουτέλας (αν υποθέσουμε ότι ξέρει τι είναι αυτό... ) και όχι όλο το κουτί, όπως φαντάζομαι ότι σε προέτρεψε να κάνεις γνωστός και μη εξαιρετέος νουτελοφάγος;;;
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-08-26 21:29:59
ΠΟλύ λαχταριστά φαίνονται, τρύπια ή όχι :-) Αυτό που έπαθες με την κουβερτούρα το έπαθα με το κέικ νουτέλα όπου η συνταγή έλεγε στα Αγγλικά "blobs" νουτέλας μέσα στο μείγμα του κέικ και εγώ το παράκανα λίγο και κάτσανε και καήκανε στον πάτο της φόρμας...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.