Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σοκολατένια τούρτα


7
0


Μερίδες: 30
Χρόνος ετοιμασίας: 50 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vana vana
Είναι ένα πολύ ωραίο γλυκό που γίνεται σε μεγάλο ταψί και βγάζει πολλές μερίδες. Το έκανα στη γιορτή μου και άρεσε σε όλους.
Ετικέτες:τούρτα, γλυκό, σοκολάτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Πάστες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Παντεσπάνι
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλ. αλεύρι
1,5 μπέικιν, 2 κουταλιές σούπας κακάο
1,5 φλ. γάλα
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
ξύσμα πορτοκαλιού

Σιρόπι
4 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
βανίλια, λεμόνι

Κρέμα
4,5 κούπες γάλα
1 κούπα αλεύρι
3 κουταλιές κάστες πάουντερ
1 κούπα ζάχαρη, 1 κουταλιά σούπας κακάο
1 βανίλια
4 αυγά
1 κρέμα γάλακτος 250 γρ.
1 κρέμα στιγμής Γιώτης σοκολάτα, 1 φλ. άχνη, τρούφα για γαρνίρισμα

1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει.

2. Κάνουμε το σιρόπι, το βράζουμε 20 λεπτά και αφού το αφήσουμε 10 λεπτά το ρίχνουμε στο παντεσπάνι.

3, Βάζουμε το γάλα στη φωτιά αφού κρατήσουμε 1 φλ. για να διαλύσουμε το αλεύρι  το κακάο και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και μόλις πάρει βράση πίχνουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα.

4. Ρίχνουμε τους κρόκους στην κρέμα και τη βανίλια.

5. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα ανακατεύουμε στην κρέμα.

6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την κρέμα Γιώτης και την άχνη. Ρίχνουμε και την χλιαρή κρέμα στο μίξερ για να ενωθούν.

7. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και γαρνίρουμε με τρούφα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.