Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σοκολατάκια με αλάτι ή όχι


5
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo mima mima
Λίγο από μια συνταγή λίγο από την άλλη λίγο έμπνευση και νάτα τα σοκολατάκια. Δεν είναι για δίαιτα αλλά είναι υπέροχα. Αν βάλετε αλάτι, το σπυράκι που βρίσκεις στο στόμα σου μαζί με την σοκολάτα που έχει γεύση καραμέλλας και ουίσκι είναι το κάτι άλλο. Αν βάλετε αλάτι μην τα αφήσετε πάνω από 2 ημέρες. Λιώνει το αλάτι και δεν τρωγονται.
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Σοκολατάκια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

600 γρ. κουβερτούρα
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
400 γρ. νουτέλα
1 σφηνάκι ουίσκι

Καραμέλα
4 κ. σ. ζάχαρη λευκή
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Κακάο για τύλιγμα
Χοντρό αλάτι (ροζ ή ανθό αλατιού)
Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και ένα μεταλλικό μπολ από πάνω για να κάνουμε μπεν μαρί.
Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Την φωτιά την σβήνουμε μόλις αρχίσει και βγάλει ατμό το νερό.
Βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και πρσθέτουμε την νουτέλα. Ανακατεύουμε καλά.
Ρϊχνουμε το σφηνάκι το ουίσκι και ανακατεύουμε να απορροφηθεί.
Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη για την καραμέλλα. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκάλες η ζάχαρη και έχει γίνει καστανή ρίχνουμε αργά και σταθερά ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος. Μην σας φοβίζει ότι φουσκώνει. Με το ανακάτεμα κατεβαίνει. Την αφήνουμε δύο λεπτά στη φωτιά να ομογενοποιηθεί και αποσύρουμε. Την αφήνουμε ένα λεπτό ανακατεύοντας και την ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα τετράγωνο ταψάκι 30χ30 ή ένα ταψάκι μιας χρήσεως στενόμακρο απλώνουμε μεμβράνη. Αδειάζουμε μέσα το μίγμα και το στρώνουμε με την σπάτουλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και μετά ρίχνουμε από πάνω ραντιστά 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό. Το πιέζουμε ελαφρά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Το μίγμα γίνεται ελαστικό και μαλακό. Όταν παγώσει το κόβουμε κομμάτια που τα ρίχνουμε στο κακάο και μετά τα βάζουμε σε μπολάκι.
Διατηρούνται στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.