- 600 γρ. μοσχάρι γάλακτος χτυπημένο για σνίτσελ
- 150 γρ. παστουρμά
- μισή ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
Για το πανάρισμα:
- 200 γρ. αλεύρι
- 2 αβγά χτυπημένα με λίγο νερό
- 200 γρ. τριμένη φρυγανιά
- λάδι για τηγάνισμα
|
- Απλώνω στη μισή επιφάνεια του σνίτσελ (το κρέας να μην είναι πολύ κρύο), τον παστουρμά, τις φέτες ντομάτας και την τριμμένη φέτα και το διπλώνω στη μέση. Αλατοπιπερώνω ελαφρά.
- Προσέχοντας να μη μου ανοίξει, πανάρω το κρέας περνώντας το πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά, πατώντας το δυνατά κάθε φορά.
- Το τηγανίζω σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές, για να πάρει χρώμα.
- Τελειώνω το ψήσιμο σε ταψάκι στο φούρνο τον οποίο έχω προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
|
2010-09-27 00:39:14
Επειδή οι γονείς μου είχαν πάει Σμύρνη πριν 1 εβδομάδα έφεραν για τον αδερφό μου παστουρμά που τον λατρεύει..Με τον συγκεκριμένο παστουρμά που το έφτιαξα κατάλαβα μια διαφορά σε σχέση με παλιότερα που είχα πάρει από το σουπερ μαρκετ και το είχα ξαναφτιάξει..Τελικά το ντόπιο είναι το καλύτερο πάντα!!