Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σνίτσελ κοτόπουλου


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo pdimitra pdimitra
μια απολαυστικη γρηγορη και ευκολη συνταγη
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση


  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1½ φλ.τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1½ φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι

Για τα ψίχουλα ψωμιού: Κόβουμε σε κύβους το ψωμί και το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Το ψήνουμε στους 200οC για 10΄ να φρυγανιστεί καλά. Αφού κρυώσει, το αλέθουμε σε ψίχουλα στο μπλέντερ.

Για τα σνίτσελ: Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό. Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα ψίχουλα και τα ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι (πανάρουμε). Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο μείγμα αυγού, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα ψίχουλα, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.

Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10΄. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 5΄-6΄ έως ότου ροδίσουν καλά.

 

συνοδευεται με ρυζι, πατατες,μαγιονεζα ή ομη σαλτσα λαχανικων

 

 

  • Για την ωμή σάλτσα
  • 2 ώριμες και σφιχτές ντομάτες αποφλοιωμένες, χωρίς τους σπόρους (μόνο τη σάρκα) και ψιλοκομμένες
  • 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • λίγες σταγόνες ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι


Σε ένα μπολ ενώνουμε τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Στην ουσία έχουμε μια χωριάτικη σαλάτα, πολύ ψιλοκομμένη. Σερβίρουμε τα σνίτσελ περιχύνοντάς τα με την ωμή σάλτσα ντομάτας.






 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.