Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σκορδαλιά


4
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo persa persa

Η παραδοσιακή σκορδαλιά που συνοδεύει τον μπακαλιάρο ή γαλέο, τα τηγανητά κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες παρέα με το ουζάκι μας

Ετικέτες:αλμυρό, σκόρδο, ψωμί Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ. ψίχα ξερού στερένιου ψωμιού
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπα ξύδι από κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Σε ένα γουδί χτυπάμε το σκόρδο με λίγο λάδι και ρίχνουμε  σταδιακά το καλά μουσκεμένο και στυμμένο ψωμί.

Δουλεύουμε το μίγμα προσθέτοντας εναλλάξ λάδι. ξύδι, αλάτι, πιπέρι, έως ότου γίνει μια λεία κρέμα.

Παραλλαγή: μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια ή ακόμη, αντί ψωμιού, να χρησιμοποιήσουμε πατάτα βραστή πουρέ ή μισό-μισό ψωμί-πατάτα.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-02 20:10:39
Ωραίο πράμα η σκορδαλιά. Αρκεί να φάνε όλοι και να μην έχεις να πας πουθενά σε κόσμο! :)

Παραλλαγή συνταγής

User Photo chef ice chef ice
2009-07-04 14:21:12
Επισης μπορουμε να βαλουμε μαζι με το ψωμι, καρυδι που το εχουμε κανη σκονη στο μπλεντερ ειναι πολυ νοστιμο ή αντι για ψωμι να χρισιμοποιήσουμε βρασμενες πατατες ειναι πολυ ενδιαφερον.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.