Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σκαλτσούνια με μαρμελάδα και ινδοκάρυδο


8
0


Μερίδες: 45-50
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo panselin panselin
Είναι ακαταμάχητα οποιαδήποτε ώρα τις ημέρας!
Ετικέτες:γλυκό, νηστήσιμο, νηστήσιμα, νηστίσημο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

1 κούπα κρασί λευκό ξηρό
1 κούπα λάδι
4 κουτ.γλ.μπέικιν
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει- 3-1/2 κούπες περίπου

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

2 κούπες καρύδια χονδροκομμένα
μαρμελάδα
ινδοκάρυδο
ζάχαρη άχνη
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το λάδι με το κρασί, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά να πετύχουμε απαλή ζύμη να μη κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Σε μπώλ βάζουμε τα καρύδια, μαρμελάδα, ινδοκάρυδο όσο θέλουμε και ανακατεύουμε. Πατάμε κάθε μπαλάκι ζύμης με τα δάκτυλα να σχηματιστεί φυλλαράκι και βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε πατώντας με τα δάχτυλατις άκρες να κολλήσουν.
Βάζουμε τα μπαλάκια με την ένωση προς τα κάτω σε λαδωμένο ταψί το ένα πλάι στο άλλο.
Ψήνουμε στους 180ο 35-40' να ροδίσουν ελαφρά. Αφού κρυώσουν ελαφρά τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Τα φυλάμε σε κουτί μπισκότων γιατί στεγνώνουν γρήγορα.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-02-21 17:18:28
Εύκολο φαίνεται panselin. Ευελπιστώ να τα φτιάξω, μου αρέσουν πολύ τα σκαλτσούνια!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.