Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σκαλτσούνια μεθυσμένα


2
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Averel Averel
δεν την έχω κάνει εγώ προσωπικά.
Ετικέτες:σκαλτσούνια λουκούμι κρασί Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μάφινς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2κούπα ρετσίνα

1 κούπα καλαμποκέλαιο

31/2με 4 κούπες αλεύρι

3 βανίλιες – λουκούμια – καρύδια

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Χτυπάμε το κρασί με το λάδι στο μίξερ, και ρίχνουμε μετά μέσα το αλεύρι χωρίς να ζυμώσουμε πολύ. Ρίχνουμε και τις βανίλιες . Με την ζύμη αυτή ανοίγουμε τα σκαλτσουνάκια . Βάζουμε σε καθένα, ένα κομματάκι λουκούμι και ένα καρύδι και τα κλείνουμε . Τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170-180, και μετά τα πασπαλίζουμε με άχνη.

Σημείωση: είχα δει σε βιβλίο με κρητικές συνταγές που στυα υλικά έλεγε "μια οκά αλεύρι, ένμα λιτρο ρακί" κλπ

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.