Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σκάκι από μους σοκολάτας και μόκας


8
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo vch vch

Πάμε να παίξουμε σκάκι??

 

Για φανταστείτε λοιπόν στο πιάτο σας μια φετούλα από γλυκό που πάνω σε αυτή τα μάτια σας θα παίζουν ….. σκάκι..

 

Είναι ένα πολύ εύκολο αλλά πολύ όμορφο δροσερό γλυκάκι.

Το είχα μάθει από βιβλίο της "κουζίνας Μάλιαρη" και είπα να σας το δώσω γιατί αξίζει τον κόπο.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Μους καφέ:

 

200 γρ άσπρη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί

2 κ/λιές Λικέρ «Tia Maria»

4 αυγά ελαφρά χτυπημένα

½ φλ. Καφέ εσπρέσσο, να είναι κρύο

100 γρ βούτυρο λιωμένο

1 κ/λιά ζελατίνα

1 φλ. κρέμα γάλακτος

 

 

Μους Σοκολάτας

 

200 γρ κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

100 γρ βούτυρο λιωμένο

2 κ/λιές λικέρ Καλούα

300 γρ κρέμα γάλακτος

1 βανίλια

4 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1/3 φλ νερού

Μους καφέ:

 

Ανακατώνουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα, το βούτυρο το λικέρ και τα αυγά.

Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε τη ζελατίνα, τη ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ώστε να διαλυθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την αναμιγνύουμε με το μείγμα σοκολάτας.

 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και αφού φουσκώσει, την ανακατώνουμε στο μείγμα.

 

Τη βάζουμε στο ψυγείο, την αφήνουμε σχεδόν να πήξει αλλά κατά διαστήματα την ανακατώνουμε.

 

Μους Σοκολάτας

 

Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα 14 x 21 εκ.

 

Ανακατώνουμε σε μεγάλο μπολ τη σοκολάτα, το βούτυρο, το λικέρ και τα αυγά.

 

Διαλύουμε τη ζελατίνα στο νερό σε μπεν μαρί, την αφήνουμε να κρυώσει και την ανακατώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

 

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια να φουσκώσει και την ανακατώνουμε στο μείγμα.

 

Τη βάζουμε στο ψυγείο σχεδόν να πήξει και ανακατώνουμε κατά διαστήματα.

 

Βάζουμε τα δύο μίγματα σε 2 διαφορετικές σακούλες με ίσιο στόμιο στην άκρη (όχι στρογγυλό, βγάζει σχεδόν τετράγωνο αποτέλεσμα).

 

Σε μια φόρμα, φτιάχνουμε εναλλάξ λωρίδες- γραμμές από τα δύο μίγματα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα μους (4 λωρίδες κολλημένες η μια δίπλα στην άλλη σε κάθε στρώμα x 5 στρώματα).

 

Δηλαδή, στο κάτω μέρος αν αρχίσουμε με το μους από καφέ δίπλα θα βάλουμε λωρίδα από σοκολάτα μετά καφέ και μετά σοκολάτα. Από πάνω θα πάει ανάποδα, δηλ πάνω από τον καφέ θα μπαίνει η σοκολάτα.

 

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο να πήξουν εντελώς.

 

Κόβουμε φέτες περίπου 2 εκ πάχος και τα σερβίρουμε με καραμελωμένες φλούδες από πορτοκάλι.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-12-23 10:24:10
Πολύ ωραία η συνταγή σου vch! Mετά τα γεύματα αυτών των ημερών είναι ιδανικό γλυκάκι! Πέντε σκουφάκια δικά σου.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.