Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σιτάρι Σαλάτα


3
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vch vch

Πιάτο απλό αλλά γεμάτο εκπλήξεις εκεί που δεν το περιμένεις..

Ετικέτες: Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Σαλάτες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό σιτάρι
  • 1 δέσμη κόλιανδρο φρέσκο
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Αλάτι,
  • Λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε και πλένουμε το Σιτάρι. Το βάζουμε να φουσκώσει και το αφήνουμε για 20 λεπτά.

 

Το Βράζουμε σε κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει καλά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο και τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε βαθύ δοχείο.

 

Χτυπάμε τη μουστάρδα, το αλάτι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο να γίνουν μια κρεμώδης σαλτσούλα.

 

Ανακατώνουμε όλα τα υλικά.

 

Tip:

Μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος και ρόδι.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-07-03 09:16:19
Ναι είναι παλιά συνταγή. Συνοδεύει κρέατα αλλά και δείπνο για χορτοφάγους. Στην Κύπρο χρησιμοποιείται ακόμα πολύ ο κόλιανδρος. Και σε ξηρή μορφή αλλά και φρέσκος. Είναι δυνατή γεύση. Δες και ττη συνταγή με τις "Αντιναχτές πατάτες" που ανέβασα. Αξίζει τον κόπο μιας δοκιμής..
User Photo persa persa
2009-07-02 18:53:03
Πρέπει να είναι πολυ παλιά συνταγή, γιατι ο έλληνας δεν πολυχρησιμοποιεί τον κόλιανδρο, ενδιαφέρον αλλά και πολυ χορταστική νομίζω..? Συνοδεύει σκέτα ψητά κρέατα?:)
User Photo vch vch
2009-07-01 01:16:38
Εμένα μ' αρέσει. Είναι συνταγή που είχα δοκιμάσει σ ένα εστιατόριο στην Κύπρο (δεν υπάρχει πλέον) από ένα μεγάλο σε ηλικία σεφ. Αυτός ο μάγειρας ασχολήθηκε με την μαγειρική των παππούδων μας, χρησιμοποιούσε πολλά λαχανικά αγριόχορτα και όσπρια και μετάλλασε με όμορφο τρόπο τα καρυκεύματα δημιουργώντας έτσι μοναδικές γεύσεις.. Δυστυχώς το εστιατόριο έκλεισε, αυτός μεγάλωσε σε ηλικία αλλά έμεινε να γράφει τουλάχιστον βιβλία..
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-30 16:05:25
Ενδιαφέρουσα συνταγή! Στη γεύση δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι... η μόνη συνταγή με σιτάρι που έχω δοκιμάσει είναι...τα κόλυβα, που είναι νοστιμότατα :-)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.