Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σιροπιαστά σαν λουλούδια (της γιαγιας Κελαηδινής)


4
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo kelahdini kelahdini
Γλυκό απο τις πατρίδες που έφερε η γιαγια μου και μας το εφτιαχνε.
Η γιαγια το ονόμαζε ΣΑΜ ΚΙΟΥΛΕΡΙ κάπως έτσι τελος πάντων και μας έλεγε ότι το έλεγαν έτσι γιατι όταν τηγανίζονταν τα γλυκα άνοιγαν σαν λουλούδια.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό σφολιάτα

2 φλ. καρυδια
κανέλα

Σιροπι δυνατό

1 λιτρο νερό
5 φλ. ζαχαρη
φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού


λάδι για τηγάνισμα
Για όσους ξέρουν να φτιάξουν σφολιάτα:
Φτιάχνετε την σφολιάτα και κόβετε κομματάκια σαν ενα μεγάλο καρύδι.
Τα δουλεύετε στην παλάμη σας μπαλάκια και στη συνεχεια τα πιέζετε να γίνουν πλατιά.

Τα ρίχνετε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα αφου τα τοποθετήσετε σε αποροφητικό χαρτί για πολύ λίγο, τα ρίχνετε στο σιροπι που έχετε βράσει και έχει κρυώσει.

Τα αφήνετε λίγο να σιροπιαστούν και τα πασπαλίζετε με κανέλλα και μπόλικα καρύδια.

Για έτοιμη σφολιάτα:
Μπορείτε να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία ή απλα να δώσετε στην σφολίατα άλλα σχήματα όπως μπαστουνάκια στριφτα, τετράγωνα κλπ.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.