Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με ινδοκάρυδο


10
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mariana mariana

Μια παραλλαγή του κλασικού χαλβά, εύκολη και γευστικότατη!!

Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαλβάς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλυτζάνι ινδοκάρυδο
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα
  • Μόλις ζεσταθούν ρίχουμε το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο και ενσωματώνουμε
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει, το αδειάζουμε σε φόρμα και το κρυώνουμε στο ψυγείο
  • Μετά το ξεφορμάρισμα τρίβουμε αν θέλουμε κουβερτούρα ή πασπάλίζουμε με  έξτρα ινδοκάρυδο

 

(Την τελευταία φορά που το έφτιαξα, έριξα λίγες σταγόνες  κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και έγινε ένα ωραιότατο ροζ χαλβαδάκι!!)

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-06-12 01:36:35
Οχι δεν καβουρντίζουμε τίποτε.. Γι'αυτό σας είπα ότι είναι εύκολο στην παρασκευή του και πρωτότυπο σαν γεύση. Και η σοκολάτα του πάει πολύ!!
User Photo anemos anemos
2009-06-12 00:11:24
Ναι, αλλά μπορώ να βάλω μια στρώση νουτελα από πάνω...:Ο)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-11 23:22:29
@anemos: μου κάνει εντύπωση. Αφου δεν έχει κασέρια λιωμένα! :P
User Photo anemos anemos
2009-06-11 23:05:48
Α, μ' αρέσει πολύ αυτό...:Ο)
User Photo panselin panselin
2009-06-11 23:00:54
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, τρελλαίνομαι για το ινδοκάρυδο και φαντάζομαι μαζί με το σιμιγδάλι θα κάνει ιδιαίτερη γεύση! Βλέπω ότι δεν καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι πρώτα όπως στην κλασσική συνταγή αλλά βάζουμε όλα τα υλικά εξ΄αρχής μαζί.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-11 21:36:33
Καλή ιδέα η καρύδα, μου αρέσει πολύ! Το χρώμα πάντως μου φαίνεται πιο ελκυστικό στο φυσικό του...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.