Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαρμάδες


5
0


Μερίδες: Πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo efte efte
Είναι ένα φαγητό της Μακεδονίας στα μέρη μου τα κάνουμε πάντα την ημέρα των χριστουγένων.Έχει ιδιαίτερη γεύση γιατί γίνονται με λάχανο τουρσί
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 λάχανο τουρσί

1 κιλό κιμά χοιρινό

300 γρ ρύζι γλασέ

(οι ποσότητες κιμα -ρυζιού είναι ενδεικτικές ανάλογα αν το θέλεις με πολύ κιμά ή πολύ ρύζι. Ηαναλογία που δίνω είναι για περίπου ίση αναλογία κιμά ρυζιού)

Κόκκινο και μαύρο πιπέρι, ρίγανη
1)Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κιμά .

2)προσθέτουμε το ρύζι το ανακατεύουμε 3-4 φορές και προσθέτουμε ένα φλυτζάνι νερό και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να ρουφήξει το ζουμί .

3)ρίχνουμε αλάτι τα πιπέρια και τη ρίγανη.Αποσύρουμε από τη φωτιά.

4)Ανοίγουμε τα φύλλα από το λάχανο προσεκτικά αφαιρούμε τα κοτσανάκια και χωρίζουμε το φύλλο σε 2 μέρη.

5)Στη μία άκρη από το φύλλο βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε όπως τα ντολμαδάκια.

6)Στον πάτο από την κατσαρόλα βάζουμε φύλλα μέχρι να καλυφθει για να μην κολλήσουν τα σαρμαδάκια και τα αραδιάζουμε.

7)Όταν τα τελειώσουμε ρίχνουμε λαδάκι κόκκινο πιπέρι και αν έχουμε το ζουμί από το τουρσί ,αλλιώς βάζουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν.

8)Βάζουμε από πάνω ένα πιάτο για να μην κουνιούνται και διαλυθούν και βράζουμε σε χαμηλή φωτια.

Μόλις τα έκανα και η φωτογραφία είναι πριν βάλω το νερό και τα βάλω στη φωτιά.Ελπίζω να την πρόσθεσα σωστά και να φαίνονται.

Είναι πάρα πολύ νόστιμα και δε λείπουν ποτέ από το σπίτι μου τις γιορτές,Έκανα μια κατσαρόλα τα χριστούγενα και πριν από λίγο ξαναέκανα

Σχόλια

User Photo efte efte
2011-01-02 18:14:16
Eίναι πάρα πολύ νόστιμο με το τουρσί να το δοκιμάσεις.Η γάτα σου είναι τέλεια,κι εγώ έχω έρωτα με τις γάτες
User Photo ALESSANDRA ALESSANDRA
2011-01-02 17:14:41
Τι ωραίο φαγητό.Είμαι κι εγώ από Θεσσαλονίκη και το ξέρω. Η μητέρα μου το κάνει πολύ συχνά αλλά όχι με λάχανο τουρσί αλλά με φρέσκο και ζεματάει σε νερό για λίγο τα φύλλα.Πάντως είναι πεντανόστιμο!!!!!!!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.