Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαργοί λαδολέμονο


5
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ADAM ADAM
Σαργοί με σάλτσα λαδολέμονο, "βρασμένοι" στο φούρνο
Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 σαργοί μετρίου μεγέθους
  • 1/2 πορτοκάλι
  • 2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη ρήγανη, αλάτι και πιπέρι
  • Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από την κοιλιά και τα βράγχιά τους. Τα αλατοπιπρώνουμε και τα τοποθετούμε σε βαθί ταψί ή πυρέξ. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και ρίχνουμε λίγες φλούδες μέσα στο ταψί καθώς επίσης και τον χυμό του. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα ψάρια. Ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και στίβουμε και μισό λεμόνι. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
  • Σε ένα βάζο (που να έχει καπάκι) ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό από τα υπόλοιπα λεμόνια, τη μουστάρδα, ρήγανη και πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
  • Μόλις βγάλουμε τα ψάρια, τα ανοίγουμε στα δύο σε μια πιατέλα, βγάζουμε το μεσαίο κόκκαλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα λαδολέμονο.

Καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.