- 2 σαργοί μετρίου μεγέθους
- 1/2 πορτοκάλι
- 2 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- λίγη ρήγανη, αλάτι και πιπέρι
|
- Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια από την κοιλιά και τα βράγχιά τους. Τα αλατοπιπρώνουμε και τα τοποθετούμε σε βαθί ταψί ή πυρέξ. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και ρίχνουμε λίγες φλούδες μέσα στο ταψί καθώς επίσης και τον χυμό του. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να σκεπάσει τα ψάρια. Ρίχνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και στίβουμε και μισό λεμόνι. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
- Σε ένα βάζο (που να έχει καπάκι) ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό από τα υπόλοιπα λεμόνια, τη μουστάρδα, ρήγανη και πιπέρι. Κλείνουμε το καπάκι και χτυπάμε καλά να αναμιχθούν τα υλικά.
- Μόλις βγάλουμε τα ψάρια, τα ανοίγουμε στα δύο σε μια πιατέλα, βγάζουμε το μεσαίο κόκκαλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα λαδολέμονο.
Καλή όρεξη
|