Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σάλτσα σαβόρε


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 2 '
Χρόνος ψησίματος: 3 '
User Photo linmak88 linmak88

Η σάλτσα αυτή συνοδεύει τέλεια τα τηγανητά ψάρια και το τηγανητό μοσχαρίσιο συκώτι.

Ετικέτες:τηγανητά, ψάρια, τηγανητό, μοσχαρίσιο συκώτι, συνοδεύτικό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3-4 κουτ. σούπας λάδι από το τηγάνισμα του συκωτιού ή των ψαριών

1 γεμάτη κουτ. σούπας αλεύρι

1/2 ποτήρι νερό και λίγο παραπάνω

2 κουτ. σούπας ξύδι

1 κλαράκι δενδρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

Μόλις τηγανίσουμε τα ψάρια μας ή το συκώτι και τα βγάλουμε από το τηγάνι, μ'ένα πηρούνι καθαρίζουμε το λάδι που τηγανίσαμε από τυχόν μαύρα κομματάκια που έμειναν μέσα και αφαιρούμε το περίσσιο λάδι - κρατώντας μόνο 3-4 κουτ.σούπας. Με ανοικτή τη φωτιά, ρίχνουμε στο λάδι,  το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη μας σβολιάσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύδι, το νερό, το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Τη σερβίρουμε σ'ένα μπολ και με ένα κουτάλι, βάζει ο καθένας στο πιάτο του.

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-10-30 12:15:54
Πολύ καλή συνταγη μου θυμίζει μια συνταγή που λάτρευε ο θείος μου την εφτιαχνε κυρίως με κοκκινοψαρα Ναι της ταιριάζει το σκορδάκι . Επιπλέον αν αν την φτιάξεις για μπαρμπούνια μπορείς να τα βουτήξεις στην σάλτσα και να τα καλύψεις με φρέσκια τριμμένη ψύχα ψωμιού μετα τα βάζεις σε ένα πυρέξ καλά λαδωμένο η αντικολητικό ταψάκι και με ενα πινελάκι τα λαδώνεις χωρις να ακουμπήσεις το ψάρι με το πινελο εαν δεν θελετε να τα τηγανήσετε, προσωπικα προτιμώ το ψήσιμο στον φούρνο γιατι ειναι ποιο ελαφρυ το πιάτο μετα σερβίρουμε σε πιάτο με την σαλτσα γύρω απο το ψάρι συνοδευεται με πράσινη σαλάτα ΥΓ προσοχή αν τα τηγανήσετε καλό θα ήταν να μπει λιγο αλευράκι παραπάνω στην σάλτσα γιατι λόγω των υγρών μπορει να πετάκσει λλιγο το ψάρι
User Photo paprika paprika
2010-10-20 16:05:16
Πολύ ωραία σάλτσα!!! Της ταιριάζει και λίγο σκόρδο που δένει με το άρωμα του δεντρολίβανου!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.