Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σάλτσα μπύρας για σολομό


4
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo xgiorgara xgiorgara
Μια φόρα την εβδομάδα παραγγέλνουμε ψάρι ψητό στα κάρβουνα.
Άυριο λέμε να φάμε σωλομό δυο φιλέτα και θα τα συνοδεύσω με αυτη τη σάλτσα που τους δίνει μια εξωτική γεύση.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • ¾ του κουταλιού της σούπας σησαμέλαιο για τη σάλτσα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κούπα γάλα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας soya sauce
  • ½ κούπα  μπύρα
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ
  • 3 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ψηλή θερμο κρασία και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη μπύρα και αφήνουμε βράσει για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε τη soya sauce, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ,τζίντζερ και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε βάζοντας σάλτσα στο πιάτο και ακουμπώντας το σολομό πάνω. Γαρνίρουμε με  φρέσκα κρεμμυδάκια και φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.