1) 500 γραμ. μανιτάρια agaricus κομένα σε λεπτές φέτες
2) 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομένο
3) 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομένα (μόνο το λευκό μέρος)
4) 5 εκατοστά ρίζα Τζίντζερ καθαρισμένη & κομένη σε βεργούλες
5) 2 μελιτζάνες μακρίκαρπες κομένες σε κύβους
6) 1/2 φλυτζάνας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
7) 2 σκλήδες σκόρδο κομένες σε κυβάκια
8) 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομένο
9) Αλάτι, πιπέρι
|
1) Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα 2 είδη κρεμμυδιών για 3 λεπτά
2) Ρίχνουμε το σκόρδο και σε 1 λεπτό τα μανιτάρια και το τζίντζερ
3) Για 2 λεπτά ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά
4) Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε ζωηρά άλλα 2 λεπτά
5) Βάζουμε τον μαϊντανό, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά
6) Χαμηλώνουμε την εστία κάτω από το μισό και σκεπάζουμε
7) Αφήνουμε να σιγοψηθούν τα υλικά για 20 λεπτά
Τέλος αφαιρούμε το τζίντζερ και σερβίρουμε με μακαρονάδα, συνοδεύοντας αν θέλουμε με παρμεζάνα
|