Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σάλτσα για ζυμαρικά


2
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo mima mima

Ήθελα να φτιάξω μια σάλτσα γρήγορα μόλις σχόλασα και μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ βρήκα αυτή την απομίμηση αστακοουράς και μου ήρθε ιδέα

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 σακουλάκι απομίμηση αστακοουράς
2 πράσα μεγάλα (το άσπρο μέρος)
2 γουλίτσες σκόρδο
1 κουτί ντοματάκι κονκασέ
1 ποτηράκι κρασιού κρασί (ό,τι υπάρχει στην κάβα μας)
άνηθο
μαϊδανό
σέλινο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε τα πράσα ροδέλες και τα βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι να αρχίσουν να αχνίζονται. Κόβουμε τις αστακοουρές σε λεπτές ροδέλες (κόβονται πολύ εύκολα και παγωμένες). Μόλις μαλακώσει το πράσο στο λάδι ρίχνουμε τις κομμένες αστακοουρές και ανακατέβουμε. Μόλις μείνουν μόνο με το λάδι, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε την τομάτα, τον άνηθο, τον μαϊδανό, το σέλινο αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό. Ανακατέβουμε, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει μόνο με την σάλτσα. Την σερβίρουμε με μακαρόνια αλλά και μόνη της τρώγεται μια χαρά.
Καλή όρεξη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.