Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαλάτα με Pecan και κοτόπουλο από τα Tgi Friday's


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 75 '
User Photo afroula afroula

Η αγαπημένη μου σαλάτα από τα Friday's που μπορεί να υποκαταστήσει ένα ολόκληρο γεύμα. Εύγευστη και πολύχρωμη. Μπορείτε βέβαια να την απλουστεύσετε αφαιρώντας κάποια υλικά. Αν δε βρίσκετε πεκάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δικά μας καρύδια ή φουντούκια, φρέσκα αντί για ξερά κράνα και μανταρίνια, ακόμα κουμ-κουάτ, πορτοκάλια φρέσκα ή ξερά. Σημασία έχει να παραμείνει η υπόξινη γεύση των κράνων ή των εσπεριδοειδών γι αυτό δεν τα αντικαθιστώ με σταφίδες.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 φιλέτα κοτόπουλου
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν
1/2 φλυτζάνι τρίμμα φρυγανιάς
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι γάλα
2 χτυπημένα αυγά 
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλυτζάνι λάδι κανόλα ή σπορέλαιο

Για τη βινεγκρέτ με το μπαλσάμικο

1 φλυτζάνι λάδι κανόλα ή σπορέλαιο
1/2 φλυτζάνι μπαλσάμικο
4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

Για τη σαλάτα

1 φλυτζάνι ξερά κράνα
3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν
8 φλυτζάνια κομμένο μαρούλι 
1 φλυτζάνι κομμένο σέλερυ
1 κουτί μανταρίνια κονσέρβα 
1/2 φλυτζάνι χοντροκομμένο μπλε τυρί

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το κοτόπουλο μια και σερβίρεται κρύο. Βάζουμε τα φιλέτα σε μια πλαστική σακούλα και τα χτυπάμε με το γουδί. Μετά τα κόβουμε κατά μήκος. Φτιάχνουμε τρία μπολ για το πανάρισμα απ'όπου θα περάσουμε διαδοχικά τα φιλέτα. Το πρώτο μπολ με αλεύρι. Στο δεύτερο χτυπάμε το γάλα με τα αβγά. Στο τρίτο ανακατεύουμε 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν, την τριμμένη φρυγανιά και 3/4 κουταλιού αλάτι. Προθερμαίνουμε 1/2 φλυτζάνι λάδι σ'ένα μεγάλο τηγάνι σε μέση ή χαμηλή θερμοκρασία. Σωτάρουμε τα φιλέτα για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινίσουνε. Τα αφήνουμε να παγώσουν σε μια σχάρα ή σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Όταν μπορούμε να τα πιάσουμε τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για δυο ώρες.
  2. Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τη βινεγκρέτ συνδυάζοντας τα υλικά στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα ή έως ότου το μίγμα δέσει. Δεν το ανακατεύουμε για πολλή ώρα γιατί δε θέλουμε η βινεγκρέτ να γίνει πηχτή σα μαγιονέζα. Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το σκόρδο. Την κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  3. Όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα περιχύνουμε το μαρούλι και το σέλερι με 3/4 του φλυτζανιού από τη βινεγκρέτ.
  4. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και ρίχνουμε τα κράνα.
  5. Συνδυάζουμε 3 κουταλάτια του γλυκού μαύρη ζάχαρη με 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν. Χύνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα σε κάθε πιάτο.
  6. Ρίχνουμε τα μανταρίνια και το μπλε τυρί.
  7. Τέλος βάζουμε από ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο αφού το κόψουμε σε λεπτές φέτες.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-07-18 14:01:39
Γεια σου afroula. Κάποιο πρόβλημα έβγαζε στη λίστα με τα υλικά και νομίζω πως το διόρθωσα. Δες μήπως έσβησα τίποτα κατά λάθος...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.