Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαλάτα με σπαράγγια και αβγά


8
0


Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Trinity Trinity
Αντί για πράσινα σπαράγγια μπορείτε να βάλετε άγρια ελληνικά, αυτά που λέμε οβριές. Μην επιχειρήσετε, όμως, να κάνετε αυτή τη συνταγή με σπαράγγια από βαζάκι. Δεν έχουν την ίδια γεύση.
Ετικέτες:σαλάτα, σπαράγγια, αβγά, σος, σως Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 ματσάκι φρέσκα σπαράγγια, πράσινα κατά προτίμηση
  • 4 αβγά βραστά
  • 8 μονά φιλετάκια αντσούγιας
  • 4 κλωρανάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • φλοίδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

Για τη σος:

  • 1/2 φλιτζ. τσ. λάδι
  • 1 κ. κοφτό μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  1. Κόβουμε τα κοτσάνια από τα σπαράγγια σχεδόν στη μέση και με το εργαλείο για τα καρότα καθαρίζουμε τη φλούδα τους.
  2. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα σπαράγγια.
  3. Τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Χύνουμε το νερό και βάζουμε άλλο στην κατσαρόλα βράζοντας τα για ελάχιστα λεπτά ακόμη. Αυτό το κάνουμε για να μην πικρίζουν.
  4. Βράζουμε τα αβγά ούτε σφιχτά αλλά ούτε και μελάτα. Ο κρόκος πρέπει να είναι ελαφρώς υγρός και το ασπράδι σφιχτό. Γι'αυτό, μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, σβήνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα ώσπου να χλιάνει το νερό.
  5. Στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα.
  6. Πάνω τους βάζουμε τα αβγά κομμένα στη μέση και τις αντσούγιες.
  7. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, λίγο αλατοπίπερο και την παρμεζάνα.

Για τη σος:

  1. Βάζουμε στο multi όλα μαζί τα υλικά της σος, τα χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα.

Σχόλια

User Photo Trinity Trinity
2010-10-01 19:14:49
χαίρομαι που σου δωσα καινούργια ιδέα για ναξιοποιήσεις τα σπαράγγια paprika!!!!ελπιζω να σου αρέσει!!! drako σευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σου και την επόμενη φορα θα την ακολουθήσω....θα κάνω και επεξεργασία στη συνταγή...απλά δεν τα δοκίμαζα ποτέ γιατί δεν τα τρώω και ο αδερφός μου δεν μουκανε παράπονο ποτέ όταν τατρωγε...τι να πω?
User Photo drakos drakos
2010-10-01 17:48:27
Μια παρατηρηση, μικρουλα σαν εσενα. χεχεχεχε Οταν βραζουμε τα σπαραγγια το πρωτο νερο το χυνουμε και βαζουμε καθαρο μετα και τα ξαναβραζουμε για λιγο κι αυτο επειδη ειναι πολυ πικρα.
User Photo κλαρα κλαρα
2010-10-01 17:38:02
μου αρεσουν ολα τα υλικα πολυ,το μονο που με χαλαει ειναι οι αντσουγιες:)
User Photo paprika paprika
2010-10-01 16:01:46
Έχω μια φίλη, που με τροφοδοτεί με πολλά άγρια σπαράγγια στην εποχή τους, και έχω εξαντλήσει την φαντασία μου για να τα φτιάχνω, μέχρι ...σπαραγγοκεφτέδες έχω κάνει!!!! Θα τα δοκιμάσω και με τη συνταγή σου λοιπόν...
User Photo Trinity Trinity
2010-10-01 15:57:46
Ούτε γω τα τρώω τα σπαράγγια και τη συγκεκριμένη συνταγή ούτε που την έχω δοκιμάσει...ας είναι καλά ο εκλεκτικός ο αδερφός μου!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-01 14:58:34
Αν και δεν μου αρέσουν τα σπαράγγια θα ψηφίσω τη συνταγούλα για την παρουσίαση και τη δημιουργικότητά σου Trinitaki.
User Photo Trinity Trinity
2010-10-01 14:51:40
χαχαχα!!!στη συγκεκριμένη συνταγή, στην Bratkartoffeln και στα κανελόνια με σπανάκι, τα συγχαρητήρια πάνε στον αδερφό μου που τις ζήτησε...είναι πολύ εκλεκτικός τύπος πραγματικά..εγώ δημιουργώ ότι μου ζητήσουν απλά!!! ;-P
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-10-01 14:35:53
Mε όλες αυτές τις συνταγές που έχετε ανεβάσει τελευταία, θα με βάλετε σίγουρα στη φυλακή. Trinity συγχαρητήρια για τις επιλογές σου.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.