Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαλάτα με σπανάκι, πορτοκάλι και παρμεζάνα


5
0


Μερίδες: 1 μπολ
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Ισως μπορειτε να παραλειψετε το μπεικον αν τη θελετε πιο ελαφρια..Παντως σπανακι και πορτοκαλι ειναι απολυτος συνδυασμος!!
Ετικέτες:σπανακι, πορτοκαλι Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 250 γρ. σπανάκι καθαρισμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια
  • μερικά κρουτόν ή μικρά παξιμαδάκια
  • 4 φέτες ψημένο και ψιλοκομμένο μπέϊκον
  • 1 φλιτζ. του καφέ λάδι
  • 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε καλά και κόβετε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι.
  • Σαπουνίζετε το πορτοκάλι,το σκουπίζετε και ξύνετε τη φλούδα του στον τρίφτη μέχρι να πάρετε μια μικρή ποσότητα. Κόβετε το πορτοκάλι στη μέση και το στύβετε, ενώ το υπόλοιπο μισό το κόβετε σε λεπτές φέτες και αφαιρείτε τη φλούδα του.
  • Τοποθετείτε το σπανάκι σε σαλατιέρα, προσθέτετε τις πιπεριές και το μπέϊκον και ανκατεύετε.
  • Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το λάδι με το ξύδι, 2-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού, λίγο ξύσμα και αλατοπίπερο.
  • Διακοσμείτε τη σαλάτα με τις φλούδες του πορτοκαλιού, φλούδες παρμεζάνας και κρουτόν. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε αμέσως.
  • Για να πάρετε φλούδες από την παρμεζάνα χρησιμοποιήστε το εργαλείο με το οποίο ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τις πατάτες.
  • Σχόλια

    Παραλλαγή συνταγής

    Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.