Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαλάτα με ρόκα, μπέικον και παρμεζάνα


7
0


Μερίδες: 1 μπολ
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Για περισσότερο χρώμα και γεύση πρόσθεσα καλαμπόκι και στη σάλτσα αντί
για ζάχαρη πρόσθεσα λίγο μέλι. 'Εδωσε μία ιδιαίτερη γεύση!
Ετικέτες:σαλάτα, ροκά, παρμεζάνα, μπείκον Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ματσάκι ρόκα
2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
4 φέτες μπέϊκον
4 κουτ. σούπας κρουτόν
2 κουτ. σούπας λάδι
λίγες φλούδες παρμεζάνας
Για τη σος βινεγκρέτ:
1 φλιτζ. καφέ λάδι
1 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
λίγη ζάχαρη άχνη
αλάτι, πιπέρι
Πλένετε καλά τη ρόκα και αφού αφαιρέσετε τα κοτσάνια, την κόβετε με τα δάχτυλα σε χοντρά κομμάτια.Τη στραγγίζετε καλά και τη ρίχνετε σε σαλατιέρα.Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε το μπέϊκον να γίνει τραγανό.Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: χτυπάτε το ξύδι με λίγο αλατοπίπερο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.Προσθέτετε το λάδι από το τηγάνι που ψήσατε το μπέϊκον, το λάδι, τη μουστάρδα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πήξει η σάλτσα.Ρίχνετε το μπέϊκον πάνω από τη ρόκα και πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα.Προσθέτετε τα κρουτόν και τη βινεγκρέτ μόνο όταν θέλετε να σερβίρετε.Διακοσμείτε με φλούδες παρμεζάνας.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.