Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαλάτα Μαρούλι, Σπανάκι, Παρμεζάνα, Μπέικον, Ρόδι


13
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo JustCook JustCook
Μια σαλάτα για μπουφέ η τραπέζι με φίλους
Ετικέτες:σαλάτα, μπέικον, παρμεζάνα, σπανάκι, ρόδι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Σαλάτες / Σαλάτες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 200 γρ μπέικον σε φέτες
  • 200 γρ παρμεζάνα
  • 1 μικρό ρόδι η μισό μεγάλο
  • 2 μαρούλια
  • 200 γρ σπανάκι φρέσκο
  • αλάτι

dressing
  • 1 μεζούρα Jigger  χυμός ρόδι
  • 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές σούπας λευκό μπαλσάμικο ανάλογα με το γούστο σας
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • μισή μεζούρα Jigger γρεναδίνι

jigger ειναι η μεζούρα με το σχήμα κλεψύδρας η μεγάλη μεζούρα είναι 30 cl και η μικρή 25


  • Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε καλά τα τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στεγνώσουν
  • Σε ένα ταψί απλώνουμε το μπέικον και το βάζουμε στον φούρνο
  • να ψηθεί ή σε ένα τηγάνι
  • Καθαρίζουμε το ρόδι και βγάζουμε τους σπόρους
  • Κόβουμε το μαρούλι και το σπανάκι σε λωρίδες 1 εκατοστού ή με το  χέρι και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια
  • Τρίβουμε το τυρί στον τρίφτη στην πλευρά που είναι για φέτες ή με την ξύστρα που βρίσκετε στην τριγωνική σπάτουλα (cheeseslicer) ή με τον πατατοκαθαριστή, και κάνουμε φλούδες παρμεζάνας
  • Σε ένα σεικερ βάζουμε όλα τα υλικά του dressing και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πηχτό


Σερβίρουμε  βάζοντας σε μία γύαλινη σαλατιέρα το μείγμα μαρουλιού-σπανακιου αλατίζουμε ελαφρώς ρίχνουμε το μπέικον απο επάνω και τα 3/4 του dressing ρίχνουμε την παρμεζάνα και από επάνω το ρόδι

Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο dressing με την βοήθεια ενός κουταλιού σαν κλωστή πάνω απο την παρμεζάνα κάνοντας τυχαία σχέδια.

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-11-20 20:26:08
Εμένα μου αρέσει το ρόδι οπότε τη φτιάχνω συχνά ενα μυστικό ειναι το μέλι να είναι θυμαρίσιο και όχι απο πεύκο Επίσης χαίρομαι που σου άρεσε paprika :)
User Photo paprika paprika
2010-11-18 10:45:10
Τέλεια!!!!!!!!! Η ωραιότερη σαλάτα κατά τη γνώμη μου είναι αυτή. Γεύσεις,αρώματα και χρώματα όλα σε ένα μπώλ!!! Και το ντρέσσινγκ ιδιαίτερο Δημήτρη, γιατί μου αρέσει που προσθέτεις και τον χυμό και το σιρόπι ροδιού κάτι που δεν το ήξερα και θα το φτιάχνω έτσι τώρα και εγώ...Πολλά ευχαριστώ απο μένα για την συνταγή σου!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.