Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαλάτα «πολύτιμη..» με χαβιάρι και σολομό


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo vch vch

Ευχάριστο γεύμα σε πάρτυ

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 330 γρ ρύζι
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. Λευκό κρασί ξηρό
  • ½ λίτρο ζωμό κρέατος (έχω ανεβάσει συνταγή ξεχωριστή)
  • 60 γρ ζαμπόν (καπνιστό)
  • 100 γρ γαριδούλες (μικρές)
  • 60 γρ καπνιστός σολομός
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ/λια ξύδι κατά προτίμηση μήλου
  • 1 κ/λιά βότκα
  • ½ λεμόνι
  • 2 κ/λιές χαβιάρι
  • Λευκό πιπέρι
  • Ταραγκον
    • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις γυρνάμε μέχρι να στεγνώσουν τα ζουμιά τους. Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε στην άκρη. Προσοχή μην ψηθούν πολύ και στεγνώσουν.
    • Βάζουμε το ζωμό να ζεσταθεί.
    • Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατώνουμε να πάρει θερμοκρασία παντού.
    • Ρίχνουμε το κρασί αργά και ανακατώνουμε συνεχώς.
    • Αφού εξατμιστεί το ρύζι, ρίχνουμε αργά αργά το ζωμό. Ανακατώνουμε συνεχώς.
    • Αφού ρίξουμε όλο το ζωμό, περνάμε το ρύζι σε ένα ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10’.
    • Τ’ αποκρίνουμε από τη φωτιά, τ’ αφήνουμε να κρυώσει και στεγνώνουμε εάν έμειναν υγρά.
    • Εν’ τω μεταξύ κόβουμε το σολομό και το ζαμπόν σε κυβάκια.
    • Ρίχνουμε τις γαρίδες, το σολομό και το ζαμπόν στο ρύζι και ανακατώνουμε.
    • Χτυπάμε σε ένα ποτήρι το λάδι, το ξύδι τη βότκα, το πιπέρι και το τάραγκον.
    • Ρίχνουμε τη σάλτσα στο ρύζι ανακατώνουμε και μετά βάζουμε τελευταίο και το χαβιάρι.

    Σχόλια

    User Photo vch vch
    2009-12-14 22:28:41
    όπως το γαλλικό Estragon. Είναι κοντινό σε γεύση λίγο με τον άνιθο. Χρησιμοποιείται όπως και το estragon πολύ καλά με ψάρι, σάλτσες λευκές, μαγιονέζα, στη Béarnaise sauce και στα αυγά. Προσθέτει ένα πολύ ντελικάτο άρωμα γλυκό και συνάμα ελαφριά πικάντικο.
    User Photo tigerlin tigerlin
    2009-12-14 12:55:26
    Αγαπητη VCH Η συνταγουλα σου τέλεια. Την εφτιαξα.Θα την εχω στο χριστουγεννιατικο τραπέζι.Μονο δεν ξερω τι ειναι το ταραγκον.... φιλάκια
    User Photo vch vch
    2009-10-24 00:21:47
    Γι' αυτό ονομάζεται "πολύτιμη"... για να λέμε στο τέλος wow... :-)
    User Photo Cook Therapist Cook Therapist
    2009-10-23 09:32:02
    Ουαου!

    Παραλλαγή συνταγής

    Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.