Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Σαγανάκι γαρίδες


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛ ΗΣ
Το Must  όταν έρθει κάποιος στην Χαλκίδα είναι οι ουζομεζέδες .Ευρέως γνωστό το σαγανάκι γαρίδες
Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 400 γρ Γαρίδες .Όποιο μέγεθος θέλετε και ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός.
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/2 κούπας λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτάκια αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κουταλιά πελτε
  • 1 πιπεριά
  • 100 γρ φέτα
  • 50 γρ κίτρινο τυρί
  • 1 μύτη του κουταλιού ζάχαρη
  • Αλάτι -πιπέρι  κατα το δοκούν
  1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις αποφλοιώνουμε ,κόβουμε τα μουστάκια και βγάζουμε το αντεράκι. Εάν έχουμε προβρασμένες γαρίδες απλα τις πλένουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ,το σκόρδο,την πιπεργιά και τα βάζουμε σε βαθύ τηγάνι μαζί με το λάδι  , στην μεγαλύτερη θερμοκρασία μέχρι να μαραθούν.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα ,το πελτέ ,την ζάχαρη ,το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Δεν προσθέτουμε νερό
  5. Μόλις ξεκινήσει να δένει η σάλτσα (10-15 λεπτά) ,προσθέτουμε τις γαρίδες για ακόμη 3-5 λεπτά ανάλογα το μέγεθος της γαρίδας.
  6. Σβήνουμε και προσθέτουμε τα τυριά κομμένα σε μικρά κυβάκια
  7. Το αφήνουμε 2 λεπτά να δέσουν οι  γεύσεις .
  • Εάν αντι για αποφλοιωμένες χρησιμοποιήσουμε πολτό θα γίνει πιό ζουμερή (για βούτες με ψωμάκι ή πατατούλες)
  • Εάν η πιπεριά είναι καυτερή όχι πιπέρι
  • Προσοχή πιτσιλάει

Σχόλια

User Photo mima mima
2011-11-21 17:31:58
Το βλέπω την Κυριακή με μακαρονάδα και ας πιτσιλάει όσο θέλει!
User Photo apapsa apapsa
2011-11-21 17:28:45
"Προσοχή πιτσιλάει" LOL!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.