Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρυζότο με κοτόπουλο.


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μία ακόμα παραλλαγή του κοτόπουλου η οποία συνδυάζει τη γεύση και τα χαμηλά λιπαρά.
Ετικέτες:Κοτόπουλο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο στήθος κοτόπουλο
1 1/2 κούπα ρύζι για πιλάφι ή όποιο άλλο ρύζι σας αρέσει
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα.
Χυμό από ένα λεμόνι
χυμό από ένα πορτοκάλι
300 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σ ενα πυρέξ. Προσθέτουμε, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, 1 κουταλιά της σούπας λάδι και 1 ποτήρι νερό.Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Για να φτιάξουμε το ρυζότο, βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 κουταλιές της σούπας λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το  καρότο που έχουμε κόψει σε μικρά κυβάκια και τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Όταν πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα προσθέτουμε 3 κούπες νερό και αφήνουμε το ρύζι να βράσει.
Όταν είναι έτοιμο, το βάζουμε σε μία φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια, το συνοδεύουμε με το ψητό κοτόπουλο και το περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο πυρέξ.
Για έξτρα γεύση μπορούμε να καλύψουμε το ρύζι με τριμμένο gouda και να το βάλουμε 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει το τυρί.

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-10-30 16:07:52
πολυ ενδιαφέρον με τα εσπεροειδή
User Photo κλαρα κλαρα
2009-10-30 13:29:34
νοστιμο...........!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.