Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρυζόγαλο Βανίλιας


9
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo teri teri
Ρυζόγαλο, το αγαπημένο.
Ετικέτες:"γλυκό ρυζόγαλο" Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 Φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 1 1/3 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο γάλα θα γίνει πολύ ελαφρύ και άγευστο)
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα βραστή άνθος αραβοσίτου γιώτης με άρωμα βανίλιας
  • κανέλα σκόνη, προαιρετικά.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό να βράσει,
  • Ρίχνουμε το αλάτι και το ρύζι ανακατεύοντας στην αρχή συχνά,
  • Σε μπολ βάζουμε την ζάχαρη, την βανίλια και την κρέμα,
  • Προσθέτουμε λίγο γάλα, από το εβαπορέ μας και ανακατεύουμε, αν μας σβολιάσει ανακατεύουμε με ένα λεπτό σύρμα,
  • Όταν βράσει το ρύζι πρέπει στην κατσαρόλα μας να έχει μείνει λίγο νεράκι, να μην είναι στεγνό σαν ριζότο,
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα της κρέμας - ζάχαρης - γάλα - βανίλιας, το υπόλοιπο εβαπορέ και ανακατεύουμε καλά να πάρει μια βράση,
  • Αν κρίνουμε ότι έχει γίνει υπερβολικά σφικτό και το θέλουμε πιο απαλό προσθέτουμε λίγο γάλα,
  • Σερβίρουμε σε 5 μπολ και διακοσμούμε με την κανέλα.

***Εκτός από κρέμα άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις γεύσεις πορτοκάλι ή λεμόνι, αλλά θα πρέπει να τις εμπλουτίσουμε με ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού αντίστοιχα.

****Αν θέλουμε κρεμώδης υφή στο ρυζόγαλό μας χωρίς να το εμπλουτίσουμε με κάποια επιπλέον γεύση χρησιμοποιούμε στην πιό πάνω συνταγή μόνο 2 κουταλιές της σούπας Κορν Φλάουερ.  

Σχόλια

User Photo panselin panselin
2009-09-04 14:38:41
Ρίχνουμε και 1 κοφτό κουτ. γλυκού κακάο και γίνεται σοκολατένιο!
User Photo apapsa apapsa
2009-09-04 12:51:00
Πόσα χρόνια λέω να φτιάξω ένα ρυζόγαλο! Να η ευκαιρία :o)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.