Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρύζι Αράπικο


5
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo stavri stavri

Απίθανο συνοδευτικό ρυζάκι που ξεφεύγει απο το κλασσικό λευκό πιλάφι και επιδέχεται πολλές μετατροπές!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Ρύζι (parboiled αμερικάνικο ή καρολίνα)

Φιδές τριμμένος

Αλάτι

Πιπέρι

Βούτυρο ή Φρέσκο Βούτυρο ή Λάδι

Το αν θα αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο (τύπου βιτάμ, ακόμα και με γιαούρτι), φρέσκο βούτυρο ή λαδάκι είναι καθαρά απόφαση που λαμβάνουμε με γνώμονα τις θερμίδες, τη χοληστερίνη μας και γενικά όλα αυτά που μας αποτρέπουν πολλές φορές να γευτούμε απόλυτες νοστιμιές. Αρχικά η συνταγή είναι με φρέσκο βούτυρο αλλά είναι εξίσου νόστιμο όπως και να επιλέξουμε να την κάνουμε!!!

 

Θρυμματίζουμε το φιδέ και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει καφέ και είμαστε πολύ γρήγοροι ώστε να ρίξουμε και το ρυζάκι να πάρει ένα τσιγάρισμα πριν καεί ο φιδές.

 

Ρίχνουμε το νεράκι σε αναλογία 1/3 με το ρύζι και κάτι τις παραπάνω (να πιεί και λίγο νεράκι ο φιδές...) και το αλάτι.

 

Το αφήνουμε να πιεί το νεράκι (δεν το σουρώνουμε) και λίγο πριν στεγνώσει ρίχνουμε και το πιπεράκι, φρέσκοτριμμένο κατα προτίμηση.

 

Είναι μια διαφορετική εκδοχή του σκέτου πιλαφιού που μπορεί να εμπλουτιστεί με ότι τραβάει η όρεξη μας, σταφίδες, κουκουνάρι, καυτερά διάφορα, ακόμα και σκορδάκι!

Σχόλια

User Photo stavri stavri
2009-07-02 08:35:46
Λυπάμαι που δεν πέτυχε με το καστανό ρύζι... τώρα, σχετικά με το φιδέ, εγώ που το προτιμώ μπόλικο, βάζω μια "φωλίτσα" για κάθε ποτήρι ρύζι. Μπορεί και λιγουλάκι ακόμα... :) είναι θέμα γούστου!!!!!!!!!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-18 22:55:33
Δεν μου πέτυχε :-( Μάλλον το καστανό -αναποφλοίωτο ρύζι τελικά θα το βάζω μόνο σε σαλάτες. Νομίζω ότι χάλασε το υπόλοιπο...
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-17 15:25:20
Ωραια λύση για να ξεφεύγουμε από τα καθιερωμένα. Λέμε να χρησιμοποιήσουμε καστανό ρύζι. Μία ερώτηση: φιδέ πόσο βάζουμε σε σχέση με το ρύζι;
User Photo anemos anemos
2009-06-17 15:20:59
Ωραία, θα κάνω σήμερα την παραλλαγή με το ζωμό και τα κουκουνάρια αλλά χωρίς την κότα. Λέω να βάλω και καμιά σταφίδα!
User Photo stavri stavri
2009-06-12 20:04:54
Sosti!!! Efxaristo pou aneferes to koukounari pou ksexasa... Einai apithano afto to ryzi. Trogetai kai sketo, kala den to syzitame na exei vrasei se zomo... Apithano!!!!!!!!!
User Photo theremina theremina
2009-06-12 10:33:10
Κλασσική συνταγή για πιλάφι από την Μέση Ανατολή! Για πιο σπέσιαλ καταστάσεις, μαζί με το φιδέ ρίχνουν και 30-50 γραμμάρια κουκουνάρι να πάρει και αυτό χρυσαφί χρώμα, και να δώσει άρωμα στο ρύζι. 'Ενα κύριο γεύμα που συνηθίζεται στις Αραβικές χώρες: Βράζουμε μία κότα. Το πιλάφι γίνετε με τον ζωμό από την κότα. Βάζουμε όλο το ρύζι σε μία πιατέλα, και από πάνω στρώνουμε την κότα τεμαχισμένη σε μπουκιές. Το τεμάχισμα γίνετε με τα χέρια, τραβώντας το κρέας από τα κόκκαλα ώστε τα κομμάτια να μην είναι ομοιόμορφα, σε μακρόστενα κομμάτια ακλουθώντας τις ίνες του κρέατος. 'Όλοι τρώνε από την πιατέλα, χρησιμοποιώντας κομμάτια από Αραβικό ψωμί για να μαζεύουνε μπουκιές από το κοτόπουλο & το πιλάφι, αντί για μαχαιροπήρουνα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.