Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρύζι «Principe di Savoia» με σολομό.


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vch vch

Ακούγεται ότι αυτό το πιάτο ήταν το αγαπημένο πιάτο στο πριγκιπάτο της Savoia στην Ιταλία..

Οπότε, ας μαγειρέψουμε πριγκιπικά :-))

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

·        300 γρ φρέσκο σολομό

·        1 κρεμμύδι

·        350 γρ ρύζι

·        1 ποτήρι Λευκό κρασί- ξηρό

·        1 ποτήρι σαμπάνια τύπου «Brut»

·        50 γρ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

·        2 αυγά

·        Λίγες σταγόνες κονιάκ

·        20 γρ βούτυρο

·        Λίγο ελαιόλαδο

·        Αλάτι & πιπέρι

  • Σε μισό λίτρο νερό, βράζουμε το σολομό.
  • Αφού ψηθεί, παίρνουμε το σολομό και το βάζουμε σε ένα άλλο πιάτο.
  • Κρατάμε το νερό που έβρασε.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο λάδι.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και τ’ ανακατώνουμε αργά αλλά σταθερά μέχρι να ροδοκοκκινίσει ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό που βράσαμε το σολομό και ανακατώνουμε για ν’ απορροφά το νερό κάθε φορά και μετά να ρίχνουμε το επόμενο. Συνεχίζουμε στη συνέχεια την προσθήκη του κρασιού και όταν απορροφηθούν τα ζουμιά του, ρίχνουμε σταδιακά και τη σαμπάνια με τον ίδιο τρόπο.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σολομό σε κομματάκια. Περιμένουμε να ψηθεί για 10’.

 

  • Σε μια άλλη κατσαρόλα (που μπορεί να μπει στο φούρνο και με το καπάκι της τύπου γάστρα) απλώνουμε το τυρί και μετά ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατώνουμε με δύναμη να ανακατωθούν όλα και να γίνουν ομοιόμορφα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους από τα δύο αυγά και τις σταγόνες από το κονιάκ και συνεχίζουμε να ανακατώνουμε.

 

  • Κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι του και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για περίπου 15’.

 

  • Αφού τελειώσει, βάζουμε λίγο βούτυρο από πάνω, λίγο τυρί και σερβίρουμε ζεστό.

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.