Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ροφός πλακί με μπάμιες και πατάτες


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo panselin panselin
Το μαγειρεύουν έτσι το ψάρι στα  νησιά το καλοκαίρι.
Είναι το κάτι άλλο!!
Μπορείτε να ετοιμάσετε τις μπάμιες από την προηγούμενη για πιο ευκολία.
Ετικέτες:πικάντικο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ροφό ή λαυράκι ή πέρκα  1 1/2 κιλό

500 γρ. μπάμιες Βεροίας

1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

600 γρ. ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1/2 φλυτζ. τσαγιού φρυγανιά

3 πατάτες κομμένες σε φέτες

μαιντανό και σέλινο ψιλοκομμένο



Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μπάμιες, τις απλώνουμε σε λαμαρίνα, τις ραντίζουμε με ξύδι και τις αφήνουμε 1 ώρα στο ήλιο σκεπασμένες με τουλπάνι  να βγάλουν την κόλλα τους. Μετά τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο για 5΄ να μαραθούν.

Καθαρίζουμε το ψάρι και αλατοπιπερώνουμε μέσα έξω. Το αφήνουμε σε σουρωτήρι για λίγο.

Σε βαθύ ταψί στρώνουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις μισές ντομάτες. Κάνουμε μια στρώση με φέτες πατάτας και ξαπλώνουμε επάνω τους το ψάρι ολόκληρο και τριγύρω τις μπάμιες. Σε μπώλ ανακατεύουμε ψιλοκομμένο μαιντανό, σέλινο, σκόρδο, φρυγανιά, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Πασπαλίζουμε το ψάρι με το μείγμα αυτό, περιχύνουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες και το ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1/2 ώρα, στην τελευταία σχάρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 1/2 ώρα ακόμα.

Το ψάρι είναι έτοιμο αν με την ανάποδη του μαχαιριού ξεκολλάει εύκολα η ράχη από το κόκκαλο.

Σχόλια

User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-18 18:55:54
Αν και με τις μπάμιες έχω "μαλώσει" χρόνια πριν, η συνταγή σου σίγουρα θα με ωθούσε να τις δοκιμάσω... Μπράβο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.