Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρουμάνικο τσουρέκι με καρύδια


9
0


Μερίδες: 3 τσουρεκια
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo cherrugro cherrugro
Τα ρουμάνικα τσουρέκια είναι διαφορετικά από τα ελληνικά ως προς την υφή, είναι πολύ αφράτα και γευστικά. Αν δοκιμάσετε την συνταγή μου θα σας αρέσει πάρα πολύ. Καλή επιτυχία!
Ετικέτες:τσουρεκι, καρυδια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για την προζυμη:
-500 γρ αλεύρι
-150 εως 200 ml ζεστό γάλα
-1 κουταλιά ζάχαρη
-50 γρ. μαγιά φρέσκια
Για την ζυμη:
-500 γρ αλεύρι για τσουρεκια
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 -3 αυγά
-175 -200 γρ κρέμα γάλακτος
-2 Κουταλιές ζάχαρη
-1 / 2 πακετο λιωμένη μαργαρίνη,  χλιαρή ομως
-ξύσμα λεμονιού / πορτοκαλιου από 1 λεμόνι
-λαδι
- καρυδια τριμμενα ανακατεμενα με οση ζαχαρη θελετε
Για το ψησιμο θα χρειαστειτε μακροστενες φορμες.
Απο το πρωι να εχετε ολα τα υλικα της συνταγης στην κουζινα σε θερμοκρασια δωματιου.
Σ 'ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι αρκετές φορές και κάντε ένα λακο στη μέση. Σε ένα φλιτζάνι διαλύουμε καλά τη μαγιά και τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα και την ρίχνουμε στο λακο. Ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι που παιρνουμε από τις ακρες, ώστε να σποκτησουμε ενα μειγμα πηχτο σαν την κρέμα γάλακτος, που να μεινει στο λακο στη μέση του αλευριού, χωρίς να εξάπλωση.Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσετα και το τυλιγουμε καλα. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, χωρίς ρεύματα κρύου αέρα, μέχρι την επόμενη μέρα.
Προετοιμασία του τσουρεκιου (δεύτερη ημέρα):
Το πρωί, κοσκινίζουμε αρκετές φορές τα 500 γρ αλεύρι σε ένα άλλο μπολ. Πάνω από αυτό, ρίχνουμε τη προζύμη (με το υπόλοιπο αλεύρι που εμεινε στο μπολ με τη προζύμη ), προσθέτουμε το αλάτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη λιωμένη και χλιαρη μαργαρίνη και το ξύσμα λεμονιού. Αρχίζουμε να ανακατευουμε, μετα προσθετουμε λιγη λιγη κρεμα γαλακτος ζυμωνοντας συνεχως μεχρι να πετυχουμε μια ζυμη ελαστικη και λιγο μαλακιά που να ξεκολλαει απο το μπολ και τα χερια. Βγαζουμε την ζυμη πανω στο τραπεζι ελαφρως αλευρωμενο, την ζυμωνουμε ακομα λιγο και την μοιραζουμε σε τρια ισα μερη. Τα στρογγυλευουμε και τα απλατυνουμε λιγο, τα σκεπαζουμε με μια πετσετα και τα αφηνουμε σε ζεστο μερος, 30- 60 λεπτα, να φουσκωσουν μεχρι να διπλασιαστουν σε ογκο.
Στη συνέχεια απλώστε κάθε κομμάτι της ζύμης, στο μήκος της φορμας, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με τα καρυδια ανακατεμενα με ζάχαρη, αφήνοντας 2-3 εκατοστά από τις άκρες, περιχύνουμε τα καρυδια με λιγο λαδι και τυλιγουμε σε ρολο, φροντίζοντας να κλείσουν καλά οι άκρες.
Βαζουμε τα τσουρεκια στις φορμες στρωμενες με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος, χωρίς ρεύματα ψυχρού αέρα. Στη συνέχεια, τα αλειφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με ένα πινέλο και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, η θερμοκρασια να ειναι χαμηλη τα πρώτα 10-15 λεπτά μεχρι να φουσκωσουν καλα, μετά δυναμώνουμε σε μετρια φωτιά μέχρι να ψηθουν και να ροδίσουν ωραια (25-35 συνολικά λεπτά).
Βγαζουμε τις φορμες απο το φουρνο και αφηνουμε τα τσουρεκια για 5-10 λεπτα να κρυωσουν μεσα στις φορμες μετα τα βγαζουμε σε μια σχαρα  να κρυωσουν εντελως.
Μπορείτε να τα διατηρήσετε περισσότερο χρόνο, αν τα τυλίγετε, μετά που θα εχουν κρυώσει εντελώς,  με χαρτί ή πετσέτα και τα  τοποθετείτε έπειτα σε μια πλαστική σακούλα που την κλεινετε καλα και την αποθηκεύστε σε δροσερό μέρος.

Σχόλια

User Photo cherrugro cherrugro
2011-02-03 11:28:19
Υπεροχη αλλα.......περιπλοκη. :-)))
User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-03 11:17:00
υπεροχη διαδικασια!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.