Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ρολό με σοκολάτα και φουντούκια


8
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo neraida neraida
Θέλει λίγη προσπάθεια, αλλά θα σας ανταμείψει δεν θα μείνει τίποτα!
Ετικέτες:ρολο φουντουκια γλυκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι:

100 γρ. φουντούκια καβουρντισμένα και χονδροσπασμένα
40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. baking powder
4 αυγά
75 γρ. + 1 κ.σ. ζάχαρη
25 γρ. κακάο

Για τη γέμιση:

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 αυγά
50 γρ. ζάχαρη
380 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 C.
  • Για το παντεσπάνι: Καλύπτετε με λαδόκολλα ένα μακρόστενο ταψί διαστάσεων 30Χ40 εκ. Τη βουτυρώνετε και την πασπαλίζετε με μία κ.σ. αλεύρι.Κοσκινίζετε 40 γρ. αλεύρι, το baking και το κακάο μέσα σε ένα μπόλ, προσθέτετε 50 γρ. τριμμένα φουντούκια και τα αναμιγνύετε.
  • Χτυπάτε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει λίγο σφιχτό σε υφή.Ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι από το μπόλ στο μείγμα αυγών και αναμιγνύετε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι.Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε για 10 λεπτά.Το αφήνετε να σταθεί για 1 λεπτό.
  • Απλώνετε μια λαδόκολλα και την πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα φουντούκια και 1 κ.σ. ζάχαρη.Βγάζετε το παντεσπάνι από το ταψί και το αναποδογυρίζετε πάνω στην πασπαλισμένη λαδόκολλα.Ξεκολλάτε τη λαδόκολλα της βάσης και με τη βοήθεια της πασπαλισμένης λαδόκολλας, το γυρίζετε σε ρολό.Το αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
  • Για τη γέμιση: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνετε λίγο να κρυώσει.Χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να σφίξει το μείγμα.Προσθέτετε και τη σοκολάτα.Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και με απαλές κινήσεις τη ρίχνετε στην κρέμα σοκολάτας και ανακατεύετε με προσοχή.
  • Ανοίγετε το ρολό και απλώνετε πάνω στο παντεσπάνι τη γέμιση αφήνοντας γύρω γύρω ένα περιθώριο 1 εκ.Χρησιμοποιώντας σαν βοήθημα τη λαδόκολλα αρχίζετε να γυρίζετε το παντεσπάνι σε ρολό και το σφίγγετε όσο μπορείτε.Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

User Photo xgiorgara xgiorgara
2011-02-27 14:24:31
σοκολαση πρεπει να ειναι αυτο το ρολο

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.